Foto: Patrick Jenkinson

Aldos skada ryktas vara lindrigare än man först trodde – matchen mot McGregor kan slippa skrotas

Förutom faktumet att UFC:s fjäderviktsmästare Jose Aldo skadat revbenet, är det hittills bara rykten och spekulationer som florerar rörande dess påverkan på titelmatchen mot Conor McGregor. Enligt färska rykten kan hoppet om att matchen står kvar stärkas efter ett läkarbesök.

UFC:s fjäderviktsmästare Jose Aldo (25-1) skadade nyligen sitt revben under ett träningspass, vilket hotar titelmatchen mot Conor McGregor (17-2). Matchen, som toppar UFC 189 i Las Vegas den elfte juli, är extremt framemotsedd och hårt marknadsförd av UFC.

Hittills har inga konkreta uppgifter kring Aldos skada och dess påverkan på matchen mot McGregor framförts, utom att det rör sig om en revbensskada. McGregor själv har sagt att han kommer gå match oavsett på UFC 189, och topprankade fjäderviktare som Chad Mendes (17-2) och Frankie Edgar (19-4-1) har diskuterats som möjliga ersättare av många.

Jeremy Botter, skribent på Bleacher Report, twittrade dock nyligen att han, av vad han hört efter Aldos läkarbesök, inte blir förvånad om matchen går av stapeln som planerat.

Detta i kombination med fräscha uppgifter från UFC Tonight att UFC hittills inte beslutat att ställa in matchen, stärker hoppet om att Jose Aldo vs Conor McGregor blir av som planerat.

Det återstår att se hur allvarlig Aldos skada är.

Foto: Patrick Jenkinson

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Conor McGregorJose AldoNyheterRyktenSenaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara