Alexander "The Mauler" Gustafsson på hemmaklubben Allstars Training Center i Stockholm. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Alexander Gustafsson gästar Ariel Helwani Show ikväll

✅ Den populära Ariel Helwani Show kommer få storslaget, svenskt besök i natt ✅ Kommer Gustafsson utmana Jones igen?

Gästlistan för kvällens upplaga av Ariel Helwani Show har nyss annonserats, och det är ingen dålig sådan. Helwani kunde nyligen meddela att utöver fighters som Rory MacDonald och Francis Ngannou så kommer även svenske Alexander “The Mauler” Gustafsson (18-4) att medverka.

RELATERAT: 

Programmet kommer att sändas cirka kl 19:00 svensk tid, det är inte klart exakt vid vilken tidpunkt Gustafsson kommer att medverka.

Har utmanat Jon Jones igen

För fem år sedan under UFC 165 i Toronto utmanade Gustafsson den dåvarande lätt tungviktsmästaren Jon Jones. Totalt borträknad trotsade och överträffande Gustafsson förväntningarna genom att ställa till med en fantastisk prestation som ingen hittills lyckats matcha. Gustafsson blev den första att ta ner Jones och han höll det extremt jämnt i alla fem ronder – men förlorade på domslut.

Sedan dess har dock skador hindrat svensken från att gå mer än fem matcher. Han fick ytterligare en titelchans, mot den nuvarande mästaren Daniel Cormier, under UFC 192 i Texas. Trots ännu en fantastisk insats, och faktumet att en av poängdomarna såg svensken som segrare, förlorade Gustafsson på delat domslut. För tillfället sitter dock “The Mauler” på två raka segrar; en poängseger över Jan Blachowicz samt en enastående knockout över Glover Teixeira på hemmaplan.

LÄS OCKSÅ: Alexander Gustafsson utmanar Jon Jones!

Gustafsson har utmanat Jones ännu en gång, och det har länge ryktats att ett andra möte mellan dem är i görningen. I ett inlägg på instagram skrev Gustafsson följande:

”Grattis Jon Jones, jag är verkligen glad att du är tillbaka! Daniel Cormier siktar på Brock [Lesnar].. så låt oss ge fansen en annan legendarisk titelmatch,” Skrev Gustafsson.

Det finns dock inga konkreta matchplaner i nuläget, trots ett flertal rykten om att lätt tungviktarna kommer mötas under UFC 230.

Tror du Gustafsson kommer annonsera något i podcasten? 

 

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra comeback?

Loading ... Loading ...