Glover Teixeira kommer härnäst ställas mot svenske Alexander "The Mauler" Gustafsson i Globen. Foto: Micha Forssberg

Alexander Gustafsson om träningen inför UFC Stockholm: “Jag är kvar på Allstars”

“The Mauler” kommer lägga sitt träningsläger på hemmaklubben inför matchen mot Glover Teixeira.

Under dagen höll Viaplay en presskonferens där UFC:s återkomst till Sverige offentliggjordes. Den topprankade svensken Alexander Gustafsson (17-4), som möter Glover Teixeira (26-5) i galans huvudmatch, medverkade även för att ge sina tankar kring matchen.

“Han är en tuffing. Han slår ju stenhårt och har varit med länge i gamet. Hans ranking säger ju allt egentligen, det är ett motstånd man verkligen får räkna med,” sa Gustafsson om sin motståndare och fortsatte:

“Det är en bra match, jag känner dock att jag har mycket mer vapen än vad han har. Jag är snabbare och jag har konditionen på min sida, så jag tror att jag har alla verktyg för att vinna den 28 maj – vilket jag kommer göra.”

Hela träningslägret läggs på hemmaplan

Många har undrat hur “The Mauler” kommer lägga upp sin träning inför matchen. 29-åringen har tidigare spenderat delar av sina träningsläger på Alliance Training Center i San Diego, men har den senaste tiden nästan uteslutande hållit till på Allstars Training Center i Stockholm.

Alexander Gustafsson med huvudtränaren Andreas Michael (höger). Foto: Mazdak Cavian

På frågan om han kommer vara kvar i Stockholm, eller åka någon annanstans och träna, svarade Gustafsson följande:

“Nej, jag är kvar på Allstars. Jag menar, jag bor i Stockholm, jag har mitt gym i Stockholm och jag tävlar i Stockholm. Vi kommer att ta in folk, ta in mycket sparring och lägga upp det här perfekt så att när jag väl kliver i Globen 28 maj så kommer allting sitta perfekt och kännas bra.”

“Det är mycket på en gång”

Matchen mot Teixeira är inte den enda stora utmaningen som väntar för Gustafsson. Den 27 april, drygt en månad innan galan, planeras han nämligen bli pappa för första gången, då han och flickvännen Moa Johansson väntar en dotter.

“Det är mycket på en gång. Jag kan inte förbereda mig för det, men jag tar det som det kommer. Det kommer bli kul iallafall,” sa Gustafsson i en intervju och fortsatte:

“Det blir en ny erfarenhet. Jag vet iallafall att jag har en väldigt stöttande sambo som är där.”

 

Omslagsbild: Micha Forssberg

Kategorier
NyheterRekommenderatSenaste NyttSvenska NyheterUFCz-Galorz-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara