Foto: Per Häljestam

Alexander Gustafsson vann omslagstävlingen på EA Sports UFC

EA Sports omslagstävling för deras första UFC-spel är avslutad, och resultatet är nu officiellt. Efter tre ronder plus en final mot Georges St-Pierre så står svensken Alexander Gustafsson klar som vinnare och kommer nu att pryda EA Sports UFC-spel som förväntas släppas under maj 2014.

Inför annonseringen av vinnaren råkades denna förberedda artikeln publiceras innan beskedet var konkret. Vi beklagar att artikeln av misstag kom ut tidigare, men Alexander Gustafsson är nu officiellt den fightern som delar omslaget på EAs UFC med lätt tungviktsmästaren Jon Jones.

Jones var sedan tidigare klar för omslaget tidigare fighters som gästat omslaget för UFC-spel är Forrest Grffin, Georges St-Pierre, Brock Lesnar och Anderson Silva. EA Sports utlyste sedan en tävling för att ta fram vem som tillsammans med honom skulle vara med på omslaget för de kommande TV-spelen.

Gustafsson vann alla ronder
Omröstningen var uppdelad i ronder, där man varje vecka sedan avancerade till en ny rond eller blev utslagen. I den första ronden sattes Gustafsson mot Daniel Cormier. Denna ronden gick han förbi med bravur, och sedan fick han möta Miesha Tate som han även där vann mot. I semifinalen var det sedan ett möte mot Chael Sonnen, som han med nöd och näppe tog sig förbi.

I den sista ronden som kördes igång under förra veckan så mötte han Georges St-Pierre, och idag meddelar EA Sports alltså att han tagit segern även där. Så när spelet nu kommer ut i butikshyllorna så kommer svensken att vara med på omslaget.

Foto: Micha Forssberg/MMAnytt

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
UFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra comeback?

Loading ... Loading ...