Alexey Oleinik klar för UFC: Moskva – Planeras möta före detta UFC-mästare

✅Den ryske submissionartisten kan nu ha fått sin önskan beviljad - på hemmaplan ✅ UFC debuterar i Ryssland den 15:e september

Under UFC 224 lyckades den ryske grapplern Alexei “The Boa Constrictor” Oleinik (56-11-1) med ännu en sällsynt ezekiel choke, endast den andra i UFCs historia, och ryssen kan stoltsera med att ha säkrat bägge. Efter att ha låst ut hemmafavoriten Junior Albini knappt två minuter in i den första ronden valde Oleinik att utfärda en utmaning till en annan brasse – den forne UFC-mästaren Fabricio Werdum (23-8-1).

RELATERAD LÄSNING

Nu verkar det som att Oleiniks utmaning har hörts och tagit på allvar. Enligt den meriterade MMA-journalisten Ariel Helwani är den matchen nu i planeringsfasen, dock är ingenting fastställt i dagsläget.

Oleinik gjorde dock klart via Instagram att han nu är klar för match under UFCs debutgala i Ryssland den 15:e september.

@ufc #ufc #oleynik #warrior #олейник #воин

A post shared by Alexey Oleynik (@alexeyoleynik1) on

Oleinik tog sig in i UFC med hela nio raka segrar i ryggen, inklusive en submissionvinst över toppfightern Mirko “Cro Cop” Filipovic. Ryssen avslutade sina två första motstånddare i UFC; Anthony Hamilton och Jared Rosholt, innan han stötte på motgång i form av en poängförlust mot polske Daniel Omiela?czuk. Sedan dess har han dock vunnit tre utav sina fyra följande matcher i UFC – alla segrar via avslut.

Den före detta världsmästaren Werdum förlorade titeln via knockout mot Stipe Miocic år 2016, och har sedan dess inte lyckats få igång en ordentlig vinstsvit för att säkra en ny chans på titeln. Sedan titelförlusten har brassen samlat ihop ett matchfacit på 3-2, men kommer senast från en förlust mot Oleiniks landsman Alexander Volkov – i en match där Werdum var tungt segertippad.

Om UFC väljer att boka matchen blir det en av de största i Oleiniks karriär – medan det ger Werdum en chans för revansch mot en rysk fighter. Det återstår att se om Oleinik får sin önskan uppfylld.

Vem hade vunnit mellan Oleinik och Werdum? 

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara