Ali Bagautinov säger sig inte blivit testad inför matchen på UFC 192

Ali Bagautinov möter Joseph Benavidez på UFC 192 den 3:e oktober. Bagautinov har en historia med positiva tester inför matcher men säger sig inte ha blivit testad inför mötet med Benavidez.

Ali Bagautinov testade positivt för EPO inför mötet med Demetrious Johnson förra sommaren på UFC 174. Ett rykte av tidigare användning av illegala substanser är ofta svårt att skaka av eftersom många förblir skeptiska och ifrågasätter om det bara hänt en eller flera gånger.

Bagautinov säger sig inte kunna förklara det positiva testet som gjordes innan matchen eftersom testet som gjordes direkt efter visade ett negativt resultat. I en intervju med Ariel Helwani säger han sig ha lämnat det hela bakom sig och gått vidare eftersom han inte är den första och säkerligen inte den sista som kommer att testa positivt för illegala droger. Bagautinov avslöjar också i intervjun att han inte har blivit testad inför mötet mot Joseph BenavidezUFC 192 som äger rum imorgon men han säger med ett skrattande flin att han är redo att testas när som helt, även under intervjuns gång om så behövs.

Bagautinov som inte pratar engelska använder sig av en tolk i intervjun, citaten och sägningar kommer därför indirekt från ryssen. Du kan se hela intervjun i videon nedan.

Igår publicerades en lista över de fighters som under sommaren har blivit testade av USADA och helt rätt så finns inte Bagautinov med på listan. Dock kan listan ifrågasättas eftersom det finns flera informations element som saknas för att man ska kunna göra en trovärdig bedömning av den. T.ex. saknas resultat, vilka test som gjort samt när och hur testen genomfördes.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Demetrious JohnsonJoseph BenavidezNyheterSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara