Allstars Training Center släpper uttalande efter att Makwan Amirkhani lämnat klubben

I veckan kunde vi avslöja att den populära UFC-fightern Makwan Amirkhani hamnat i bråk med en av sina tränare, lämnat Allstars Training Center och flyttat hem till Finland omedelbart. Nu släpper klubben ett uttalande efter det inträffade.

Som MMAnytt tidigare rapporterade om uppstod en större dispyt mellan den talangfulla fjäderviktaren Makwan Amirkhani (12-2) och en av tränarna på Allstars Training Center i Stockholm, där Amirkhani tränat under större delen av året.

I segerintervjun efter vinsten i UFC-debuten, sa han till publiken på Tele2 Arena att han skulle börja flytta till Stockholm och börja träna på Allstars. Nu har det sammarbetet upphört. Foto: Martin McNeil

I segerintervjun efter vinsten i UFC-debuten, sa han till publiken på Tele2 Arena att han skulle flytta till Stockholm och börja träna på Allstars. Nu har det sammarbetet upphört. Foto: Martin McNeil

Det har varit en hel del spekulationer och ryktesspridningar om vad som har inträffat. Hur som helst pekar det mesta på att något hänt mellan Amirkhani och Andreas Michael, även om Amirkhani inte har velat gå in på saken närmare än att “någon har brutit hans förtroende.”

Allstars släpper uttalande om situationen

Nu väljer Allstars att kommentera det inträffade via sin facebooksida, även om de inte går in på några detaljer.

Dear members, in reference to recent articles in the media about Allstars we would like to assure you all that the…

Posted by Allstars Training Center on den 5 december 2015

 

Efter avhoppet från Allstars verkar Amirkhani vara på väg till SBG Ireland, där fighters som Conor McGregor (18-2) och Gunnar Nelson (14-1-1) håller till. Härnäst kommer han att möta engelsmannen Mike Wilkinson (9-1) på UFC Fight Night 83 i London.

Vad tror ni om Amirkhanis klubbyte, positivt eller negativt?

Foto: Mazdak Cavian

Kategorier
ExklusivtMakwan AmirkhaniNyheterSenaste NyttSvenska NyheterUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
17 Kommentarer
 • Barbafet
  6 December 2015 at 04:26

  Vilken tur att de släppte ett uttalande. Lite på samma sätt som jag nu känner att det var tur att jag kommenterar detta.

  • Emil Karlsson
   6 December 2015 at 04:42

   Ja dra åt helvete vilken lättnad. Vad skönt det känns!

 • johan
  6 December 2015 at 04:50

  alex borde gå samma väg

 • Tom
  6 December 2015 at 05:38

  SBG måste vara världens mest överhypade klubb och Kavanagh världens mest överhypade tränare. Samtliga utövare har ett kass brottning med en bjj-bas i grunden och bortsett från några få undantag där man redan hade striking när man kom in (se; Conor) eller sparras med Conor (Artem) så är det stundtals riktigt pinsamt där man guppar omkring upprätt som man håller på att bajsa på sig och slänger kassa, halvfärdiga tekniker som är ineffektiva och sällan eller aldrig träffar. Man är lite som klubbarna i Sverige var för en herrans massa år sedan och det finns inga ursäkter eftersom Kavanagh tränat dessa killar och tjejer från grunden. Trots att UFC verkligen har matat deras utövare med bland det sämsta divisionerna har att erbjuda så har man torskat en hel hög matcher.

  Allstars får jävla mycket skit i Sverige men samtidigt är man Europas största klubb nu med talang som kommer in ifrån hela Europa i en strid ström. AM har också han fått mycket skit men han har tränat tre fighters från grunden – Alex, Nico och Jonatan Westin – och samtliga där är allround med bra nedtagningsförsvar, bra nedtagningar, bra bjj och bra striking. De som han får mest kritik för är ju snarare såna som redan kom med dålig bas, främst från Hilti som Bäckström och Reza (som båda dock har förbättrat sin striking avsevärt på Allstars). Andra exempel är bröderna Teymur som inte heller har varit speciellt länge på Allstars men redan submittar, tar ner och försvarar nedtagningar på ett sätt som övriga Europas kalkonklubbar bara kan drömma om – att göra det från grunden med Sveriges skraliga talangpool är inget annat än fantastiskt. Och dom som lämnat… Jycken “Gasar” Cedenblad som slängde bort matcherna mot Mats Nilsson och Francis Carmont på dålig cardio innan han gick till Allstars. Eller Nico “One Round” Musoke som torskat samtliga, 100%, av sina matcher på kass cardio. Klart som fan att Allstars träningsregim inte passar dom men det hänger ju samman med att dom inte är, och har aldrig varit, beredda att betala priset på mer sätt än ett.

  Det är pinsamt att jämföra dom två och dom som gör det vet i ärlighetens namn inte vad dom talar om. Makwan verkar inte heller vara den skarpaste kniven i lådan och jag är ganska säker på att han kommer torska och hoppa till ett nytt gym. Hans nivå innan Allstars var en torsk mot 15-8 Adam Ward och vinster mot fighters med 9-5 och 10-4 i record som är på väg ut ur UFC samt lite småroliga instagram förändrar inte det.

  • Tommy Nilsson
   6 December 2015 at 08:49

   Vilken anknytning till Allstars har du?

   • KallesPappa
    7 December 2015 at 12:24

    Ryktas om att olof86 är hans källa.

   • Tom
    7 December 2015 at 02:41

    Jag saknar tiden på mmanytt då vi stöttade svensk mma och hjärndöda kommentarer som dina obarmhärtigt röstades ner.

    • Barbafet
     7 December 2015 at 03:17

     Oj. Jag tycker Tommys fråga var relevant och absolut inte hjärndöd. Jag tror ditt svar skulle fått ganska många nedröstningar. Däremot tycker jag ditt första inlägg var intressant och sakligt. Tror snarare det är därför man undrar om du har någon anknytning eftersom du verkar vara initierad.

     • Tom
      7 December 2015 at 04:01

      Ok. Jag har ingen annan anknytning till Allstars annat än att jag följer mma (och svensk mma i synnerhet) väldigt nära, vilket brukade vara kutym här i kommentarsfältet innan Disqus tog bort nedröstandet och speciella generation Y-snöflingor likt Tommy vågade kommentera ostört och ohatat.

  • Nickname Diaz
   7 December 2015 at 12:41

   Andreas Michael is that you?

  • Baz3
   7 December 2015 at 07:56

   Var detta den riktiga “Allstars släpper uttalande om situationen”?

  • kristofer bjork
   7 December 2015 at 02:00

   Just Alex har väl inte AM tränat från grunden? Han är väl en tidig produkt från GladiusMMA? Om jag inte minns fel så var August Wallen hans coach i de två första matcherna i UFC.

   • Tom
    7 December 2015 at 02:33

    Andreas tränade också Alex under tiden på Gladius.

   • SkinnyfatSthlm
    10 December 2015 at 02:11

    Under Alexs första UFC-match så tränade han väl redan på Sthlm Shoot, men August som fürer för Shooters MMA tog åt sig äran och var den som syntes utåt. Vad jag hört och sett har inte August bidragit speciellt mycket till Alex utveckling.

  • SkinnyfatSthlm
   10 December 2015 at 02:12

   Fel att säga att AM har tränat Nico eller Jonatan från grunden (och även Alex till viss del). På Sthlm Shoot var AM en av flera tränare, och han var väl inte med de första åren om jag minns rätt.

 • Metallica
  6 December 2015 at 06:05

  Allstar till Nostar till Paradise Hotel…
  Inte bra reklam

 • Svara