Amanda Nunes funderar på att göra som Conor McGregor, gå för två bälten

Någon gång kanske vi ser bantamviktsmästarinnan Amanda Nunes slåss om fjäderviktstiteln. Det finns i alla fall i hennes tankar.

Förra året var ett mycket framgångsrikt år för Amanda Nunes (14-4) då hon vann bantamviktstiteln mot Miesha Tate (18-7) och sedan försvarade titeln mot MMA-drottningen Ronda Rousey (12-2) dagen innan nyårsafton på endast 48 sekunder vilket innebar en fem matcher lång vinstsvit.

Nu när hon är i toppen av MMA, speciellt bantamviktsklassen i UFC så kan det vara så att hon har siktet inställt på en till titel. Det är självklart UFC som har de sista ordet när det gäller alla matchningar men Nunes har idéer om vad hon vill göra härnäst.

“Honestly, I want to take a little time, enjoy it a little bit but I really look forward to this 145-pound belt,” avslöjade Nunes för TMZ Sports.

“Maybe I’ll go up to fight for the 145-pound belt. We’ll see. Maybe I’m going to have two belts like Conor McGregor.”

I februari kommer den första mästaren i UFCs kvinnliga fjäderviktsdivision att koras då den före detta bantamviktsmästarinnan Holly Holm (10-2) och Germaine de Randamie (6-3) möts på UFC 208. Då kan vi kanske få se vem som Nunes kan möta om hon får klartecken att gå upp en viktklass.

Foto: Brandon Magnus/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Amanda NunesNyheterSenaste NyttUFC
12 Kommentarer
 • Metallica
  7 January 2017 at 06:47

  Rätt tunga namn hon har krossat nu…Tate och Rousey
  Och snart Holm…;)

  • Steve Navy
   8 January 2017 at 05:42

   Det är en sak att krossa RR, en “fighter” som inte kan försvara sig i boxningen. Holm skulle kunna kicka ner AT som hon gjorde med RR. Dessutom är det inte så länge sen AT torskade mot Cat Zingano. Visst är hon hon grym men det kanske är dax att sluta hypa fighters…..

 • Val Venis
  7 January 2017 at 06:54

  Ge alla varsitt bälte så blir alla fighter titelfighter….

  • 6948
   7 January 2017 at 07:08

   Håller med. Strunta i viktklasser också!

 • Pierre Persson
  7 January 2017 at 08:56

  Tagga ner lite nu va?

 • Peter Andersson
  7 January 2017 at 11:29

  Ska det här bli trenden för 2017?

 • Batman
  8 January 2017 at 12:01

  145 (Female) är ännu inte en riktig division. Jag betraktar inte det bältet eller den divisionen som en riktig division ännu. Det är ju bara några 135or som blivit bokade i en högre viktklass. Dvs en mycket tunn division för tillfället.
  Om Nunes tar det bältet tycker jag inte att det tillför hennes legacy så mycket för tillfället. Bättre att hon fokuserar på att rensa ut 135 (Valentina, Pena, Cat, McMann, …) och överträffa Ronda i antalet titelförsvar.

  • sepenoob
   8 January 2017 at 02:21

   Ja det säger ju absolut ingenting. Kan fortfarande inte fatta hur i helvete man tänkte när man öppnade divisionen. Finns inte en enda jävel mer än folk som försvinner ur en redan tunn bantamvikt. Trodde dom verkligen Cyborg var att lita på? Skulle hon vara mästare och köra över 7-8 kg lättare brudar? Dom får nog tänka om och stänga divisionen och öppna flugvikten som det finns mer talang i.

   • Batman
    8 January 2017 at 08:49

    Vi tycker helt lika och jag refererade till dig i mitt svar till Sadusadu

  • Sadusadu
   8 January 2017 at 02:32

   Jag fattar inte riktigt vad du menar. Fighters anpassar sig till viktklassen inte tvärtom. På vilket sätt är Holly Holm 135? Hon har ju tävlat i 145 innan. AJ tävlade i WW om jag inte minns fel förut, vad för viktklass tillhör han enligt dig? Man kör väl i den viktklass där man tror att man är mest konkurrenskraftig. BJ Penn annat bra exempel han har ju kört i iaf mellan LW till HW.
   Så jag tycker inte att starta en ny division i sig är så konstigt, nu får vi se fler fighters i en bättre(för dom) viktklass, vilket är soft!
   Tilläggas dock att den matchen i sig inte är så intressant

   • Batman
    8 January 2017 at 08:48

    Jag menar exakt det som sepenoob skriver i sitt inlägg nedan. Folk försvinner ur en redan tunn division. Det finns för tillfället inte tillräckligt med kvinnliga fighters för att fylla upp både 135 och 145 på ett vettigt sätt.
    Jag är inte alls emot kvinnliga fighters och vill så klart att det ska bli fler kvinnliga fighters, och att de ska ha möjlighet att tjäna mycket pengar. Men att “urvattna” en redan tunn 135 division genom att skapa en 145 division är inte rätt steg nu. Det finns inte tillräckligt många 135/145 fighters just nu för att fylla två divisioner.
    Nu när 145 divisionen är skapad så hoppas jag att de hanterar den genom att endast hålla några få antal fights per år i den divisionen (och utan någon riktig ranking?). Dvs jag hoppas att UFC säkerställer att 135 divisionen inte urvattnas.

    • Sadusadu
     8 January 2017 at 10:23

     Den är väl lika urvattnad som flyweights? Bara för att D.White sa att det inte finns talang i divisionen för 6 månader sen betyder ju ingenting, inte första gången han kastar ur sig saker. 145 är inte alls någon ovanligt stor viktklass, för damer. UFC får väl signa 30 nya fighters, så är saken biff.

  Svara