Amerikansk åklagare vill förbjuda stryp av olika slag inom MMA

Visst låter det bisarrt? Efter ett uppmärksammat fall rörande två unga män som stryptes till döds vill man olagliggöra en rad olika tekniker inom professionell MMA. 

Adam Landerman är namnet på en ung man som nyligen dömdes till livstid i fängelse efter att ha strypt två män, Terrence Rankins och Eric Glover, till döds i början av januari 2013. Fallet fick stor uppmärksamhet i USA och många är av förståeliga skäl upprörda över brutaliteten i Landermans handlingar. Så till den grad att man vill förbjuda tränade fighters från att överhuvudtaget använda sig av strypgrepp under TV-sända galor..

Det är åklagaren i fallet som alltså höjer frågan om att förbjuda en av de största aspekterna av grappling och MMA. Jim Glasgow anser att strypgrepp på TV kan leda till att barn och ungdomar tar efter och i värsta fall slutar som Landerman. Då den dömda mördaren använde sig av “tekniska strypgrepp” ser man ett förbud som detta som en logisk lösning. En gala som hypotetiskt skulle kunna beröras av detta är nästa helgs UFC on FOX 16 som äger rum nästa månad i just Illinois och Chicago.

Då Glasgow vill göra den berörda staten Illinois till “den säkraste platsen att bo på” vill man inte tillåta strypgrepp i MMA-tävlingar. Istället för att yrka på att förbjuda sporten helt och hållet vill man alltså ta bort en av de största delarna av sporten. Det hela stinker av okunskap och icke-tränade individer som vill lägga skulden på MMA istället för att ta itu med de psykologiska störningar som uppenbarligen var inblandade i fallet. Vad tycker ni – är det realistiskt att förbjuda strypgrepp eller är åklagaren helt ute och cyklar?

Kategorier
GrapplingNyheterSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
En kommentar
  • Jürgen
    19 June 2015 at 05:25

    Vicken mupp

  • Svara