Anderson Silva om Chris Weidman: “Han kommer få sin chans att kämpa om mästarbältet”

MMAnytt kunde tidigare i veckan rapportera om mellanvitkaren Chris Weidmans “chock, förvirran och besvikelse” gällande Anderson Silva . Efter fem raka vinster tyckte Weidman att han borde ha fått chansen att möta Silva när han ställde upp som ersättare i UFC 153s nya huvudevent. Som vi redan vet fick inte Weidman sin önskan uppfylld, och Silva möter nu istället Stephan Bonnar i lätt tungvikt. Weidman var tydlig med sin besvikelse över situationen, och nu har Silva svarat på Weidmans kommentarer.

I ett uttalande till Tatames Guilherme Cruz har Silva sagt att allt tar sin tid, och att det helt enkelt gäller att träna hårt och vänta på rätt tillfälle.

“Everything has it’s time. He’ll have his opportunity to fight for the belt. Maybe I fight next before he gets the shot, I lose and he fights someone else. We don’t know. I can fight Bonnar, lose and say: ‘you know what, I don’t want it anymore’. Or maybe I win and way ‘I don’t want this anymore’. Or maybe drop to welterweight or move up to heavyweight. Anything can happen. Every UFC fighter will have their chance. You have to work and wait for your opportunity”

Anderson Silva möter Stephan Bonnar i huvudeventet på UFC 153 den 13:e oktober i Rio de Janeiro. Vad tycker ni Weidman behöver åstadkomma för att förtjäna en titelchans?

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
UFC
33 Kommentarer
 • Aleksandar Spirovski
  21 September 2012 at 05:49

  Weidman kan börja med att slå Boetsch. Därefter ska han möta vinnaren av Belcher/Okami, Lombard/Palhares eller Bisping/Stann för att därefter möta Sonnen eller Belfort, innan titelmatch!

  • ivey2
   21 September 2012 at 06:28

   Kommer ju ta över ett år, vilka ska Silva möta under tiden hade du tänkt?

   • Aleksandar Spirovski
    21 September 2012 at 08:30

    Ja antagligen Bonnar, GSP och vem vet kanske t.o.m. LHW champion vem det nu än må vara.

    • ivey2
     21 September 2012 at 08:35

     Vore ju sjukt att stanna en hel division i över ett år för det, men visst en match mot Jones skulle ju inte sitta fel. Men finns dock ingen mellanviktare som ligger närmare för en titelmatch än Weidman i nuläget.

     • hybe
      22 September 2012 at 12:03

      tror faktiskt han driver lite med dig! ;)

     • ivey2
      22 September 2012 at 01:22

      Tycker faktiskt han verkar helt seriös.

     • Aleksandar Spirovski
      22 September 2012 at 10:21

      Jag tycker inte att där är någon som för tillfället förtjänar att möta Silva i mellanvikt :)

  • Armin Siggesjö
   21 September 2012 at 06:37

   Han har redan 5 raka vinster i UFC, du menar alltså att han ska ha minst 7st i rad innan han får titelmatch? Tycker han ska få chansen på bältet utan tvekan om han vinner över Boetsch. Vem annars förtjänar chansen mer?

   • magicfrilla
    21 September 2012 at 07:28

    Det handlar mer om vilka man möter än raka vinster.

    • Aleksandar Spirovski
     21 September 2012 at 08:28

     Precis :) vem har han egentligen mött?

     • ivey2
      21 September 2012 at 11:31

      Maia och Munoz, vem menar du skulle ha mer imponerande segrar? Man får ju se till sättet han krossade Munoz på också, det var ritkigt imponerande.

     • tobias Mbonne
      22 September 2012 at 02:39

      Det var rätt imponerande när Boetsch knockade Okami i japan också, och han har lite mer namnkunniga fighters som han vunnit över.
      Just saying.

     • ivey2
      22 September 2012 at 03:57

      Efter att ha blivit helt överkörd de 2 första ronderna. Okej det var imponerande på sitt sätt men i jämförelse med weidman var det inte ens i närheten.

     • tobias Mbonne
      22 September 2012 at 06:27

      En storslagen vinst räcker inte för att få en titel fight. Om så vore fallet hade både Palhares, Belcher och till och med Ed Herman varit titelfight redo här näst.
      UFC har dessvärre inget ranknings-system värt namnet, men det betyder inte att man kan få en chans på titeln via 1 coolt avslut.

   • hybe
    22 September 2012 at 12:07

    Finns absolut ingen annan i MW divisionen som förtjänar chansen mer! Han förtjänade den efter sin vinst mot Munoz! Fighters har fått titelmatcher efter bra mycket sämre facit än 5-0 i UFC varav de två senaste mot contenders!
    Bisping, Belcher och definitivt Stann ligger alla snäppet efter Weidman.

    • Homan Zahedi
     22 September 2012 at 12:23

     Det vet du helt enkelt inte, han har bara vunnit imponerade mot Munoz, som dessutom själv inte imponerad något innan förlusten. Och mot maia gick han tiden ut utan att imponera alls. Så hur du rankar honom så högt vet jag inte.

     Silva har absolut rätt, tiden kommer när den kommer. Att sitta och gnälla efter 1 imponerande vinst är bara löjligt.

     • hybe
      22 September 2012 at 12:51

      När menar du att han gnäller? Han svarar vad han tycker på frågor som ställs!
      Inte så konstigt att han inte imponerade mot Maia, efter att ha tagit matchen på 11 dagars varsel! Ganska imponerande att han ens kunde skrapa ihop en vinst där!
      Han har dessutom avslutat både Tom Lawlor och Jesse Bongfeldt(?) i första ronden!
      Och hur kan du inte säga att Munoz inte imponerat innan?? Han var 4-0 i UFC innan Weidman körde över han!, med bl.a. vinster över Maia och Lebent

      Jag gillar Stann, men tyvärr har han absolut inget som talar för titelmatch ännu. Bisping är väl lite högre rankad än honom, men också svajigt record, och få kvalitetsvinster, han kommer dessutom från en förlust!

  • Ivan_den_onde
   21 September 2012 at 07:21

   Hur tänker du egentliegn?

  • Niklas Eriksson
   21 September 2012 at 07:24

   För att därefter möta Sonnen? Va? You don’t make sence dude.

  • Delimedjac Aldin
   21 September 2012 at 11:50

   helt ärligt brukar du följa UFC? vad Sonnen å hur i helvette får du Lombard å Palhares in i Contender? … en sak borde du förstå Bisping och Stann är nära å Weidman är en skitunge som precis börjat… sen visst så är jag inte blind jag vet han är sjukt duktig å han har chans mot Spider men de har vi sagt att alla andra har ändå har dem blivit ägda. jag ser bara Jones som en riktig utmanare till Spiders vin svit…men den matchen kmr aldrig hända och ärligt hoppas det aldrig händer för jag verkligen älskar å titta på Spider tkr han är dagens Muhammed Ali…

   • Ivan_den_onde
    22 September 2012 at 01:51

    Det har vi inte sagt om Demian Maia, Thales Leites, Travis Lutter, Patric Cote, James Irving, Forrest Griffin…

    “Vi” sa det om Sonnen och Vitor, men hur duktiga är egentligen Vitor och sonnen, om man ser till deras MMA record?

    Jag håller med dig om Jones, jag tror han hade avslutat silvas win svit, men han vill ju inte möta JBJ…

    • tobias Mbonne
     22 September 2012 at 02:37

     JBJ vill inte möta honom heller. Och med tanke på att Jonny kissar på sig om man föreslår att han ska möta Sonnen, lär det inte heller hända.
     Weidman kommer slåss med Silva i framtiden, folk måste bara lugna ner sig lite. Varannan gala kan inte inehålla en titelfight, helt enkelt.

 • Michael Bressler
  21 September 2012 at 05:57

  The Champion has spoken. Grymt bra och intressant sagt av Silva. Coolt att se han i Heavyweight, men ännu hellre i LHW där han slåss mot Jon Jones m.fl.! :D

  • nitohu
   21 September 2012 at 06:57

   På en skala.Hur seriöst tror du Heavyweight var ?

 • nitohu
  21 September 2012 at 07:09

  Vinnaren Stann/Bisping och weidman ligger väl ungefär lika just nu.Och bägge behöver nog ytterligare en vinst efter deras nästkommande matcher.Skulle inte förvåna mig om vi får se Vinnaren Stann/Bisping mot Weidman i en avgörande titelchansfight.speciellt om nu Silva ska köra en uppvisningsmatch till.Innan han på nytt försvarar titeln.

 • Dreven
  21 September 2012 at 07:47

  Weidman kan få spöa upp Bisping som snackar så mycket om hur dålig Weidman egentligen är. Eller Stann om han vinner. Sen kan han få slåss om bältet.

  • hybe
   22 September 2012 at 12:02

   men nu ska han möta Boetsch, som faktiskt är mer contender än både Bisping å Stann!

 • zappito
  21 September 2012 at 07:57

  Vilket konstigt uttalande. Först lät det som klart Weidman ska få sin chans och sedan tvärt om att han kan förlora mot Bonnar och sedan massa snack om att byta till dvs viktklasser?? Jag blir helt paff för det låter ju som han försöker såfall att göra allt för att slippa möta han.. eller? Tom snack om att sluta.. wtf?

 • Tiltic
  21 September 2012 at 08:24

  Allvarligt; det enda han menar med det hela är att alla får sin chans förr eller senare & att det hela kan ske beroende på en mängd olika omständigheter som är (o)möjliga…
  Tror personligen att han försvarar sitt bälte två tre ggr till plus två, tre till andra(lhw) matcher sen lägger av…

 • Linus Lindblom
  21 September 2012 at 09:43

  Får nästan resning när jag tänker på Silva +
  Heavyweight.
  Tänk vilket slut på en karriär att sluta med några vinster mot de bästa Heavyweight :-)

 • Baz3
  22 September 2012 at 08:21

  Erbjöd sig att fightas i 151, nu mot Bonnar. Verkar väldigt troligt, som det talas så mycket om, att han ville bli av med sin sista match. Få en jätte-summa för GSP matchen för att sedan lägga av, som han t.o.m nämner två gånger i det lilla stycket ovan. Själv skulle jag tippa på 0 titledefences till om GSP fighten blir av.. men det är givetvis bara spekulationer

 • KoMaCarpe
  22 September 2012 at 10:59

  sånt j*vla wajjnande det blir så fort curlingbarnen inte får som de vill. hade jag varit dana hade jag skippat all annan lön än just prestationsbaserad och de som gnäller kan ju söka sig till någon annan organisation. Med det sagt menar jag inte att man är tvungen att vinna för att lyfta pengar, men däremot underhålla och göra allt för att skapa en bra och intensiv fight.

 • Wally Johnson
  22 September 2012 at 06:33

  Vinnaren av Stann vs Bisping får möta vinnaren av Weidman vs Boetsch. Och vinnaren i respektive fight får köra en title eliminator fight.

  Tycker jag det passar samtliga parter bra. Vinner man, så blir det två fighter där man får visa vad man går helt enkelt.

 • Svara

  bet365
  Speltips: PFL  Rory MacDonald vs Sadibou Sy


  1 Juli | 14:00 | PFL
  1.30 - 3.25
  Till Betsafe!
  Insättningsbonus för nya spelare!
  Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
  UFC ODDS
  UFC 27612
  Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
  Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
  Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
  Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
  Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
  Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
  UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

  Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

  Speltips: UFC 276

                                                                   
  UFCODDSSPELBOLAG
  Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
  Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
  Volkanovski via domslut2.25
  Holloway via domslut3.75
  Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...