Anderson Silvas legendariska front-kick på Vitor Belfort på UFC 126, 2011. Foto: MMAnytt

Anderson Silva tycker Vitor Belfort förtjänar titelmatch

Före UFC Fight Night 32 så verkade det klappat och klart att Vitor Belfort var garanterad en titelmatch i mellanviktsklassen vid vinst i kortets huvudmatch, mot Dan Henderson. På presskonferensen efter matchen lät det dock inte lika säkert att Belfort kommer att få chansen,  enligt president Dana White. En som står på Belforts sida i det hela är den forne mästaren Anderson Silva, som berättade för brasiliansk media att han tycker Belfort är värdig en titelmatch.

Trots Vitor Belforts (24-10)  imponerande vinst mot Dan Henderson (29-11) under UFC Fight Night 32 i lördags, där han blev den första någonsin att knocka Henderson, så är han inte garanterad en titelmatch i mellanviktsklassen mot vinnaren av Anderson Silva (33-5) och Chris Weidman (10-0). Såhär sa UFC presidenten Dana White om situationen: “You never know what happens here. That Weidman-Silva fight happens, someone gets hurt and they´ve sidelined, you just never know what´s going to happen.

En som dock anser att Belfort förtjänar en titelmatch är den forne mästaren och landsmannen Anderson Silva. “I believe he deserves to fight for the titel, because he has been doing his part” sa Silva till pressen i Rio De Janeiro, Brasilien.

De två har möts förut i en titelmatch under UFC 126, Silva vann den matchen efter en spektakulär front kick i ansiktet och nu kan matchen alltså eventuellt hända igen. Enligt Belfort själv så är han redo för titeln, men han respekterar faktumet att det är White som bestämmer. “I´m looking forward now for the winner of Anderson Silva and Wiedman,” sa Belfort på presskonferensen efter matchen mot Henderson. Han fortsatte “Dana is the one who will make the call and I just gotta be ready. I told them I´ll be ready.”

MMA-fighting rapporterade nyheten först.

 

 

Kategorier
UFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
14 Kommentarer
 • Jens Engvall
  11 November 2013 at 05:56

  Det tycker jag också att han förtjänar, han har ju slaktat sitt senaste motstånd! Samt en minst sagt ok insats mot Jones

 • Guest
  11 November 2013 at 06:14
  • ChuteBoxe
   11 November 2013 at 06:18

   Skön fru Belfort har.

   • Guest
    11 November 2013 at 06:44

    haha, första minen påminner mig om;

  • SamiMMA
   11 November 2013 at 08:21

   Går det att gilla Belfort? Han är så jävla sliskig på något sätt. Klär sig och klipper sig som en 16 åring, agro som en rabieshund, dopingmonster, & så tackar han gud för allt han har?

   • Ivan_den_onde
    11 November 2013 at 08:41

    13 åring, klippper sig som en 13 åring

   • ChuteBoxe
    11 November 2013 at 08:48

    Hoppas han får någon form av pris/utmärkelse för frisyren han hande mot Henderson. Maken till något fulare har jag aldrig skådat i mitt liv, och jag har sett mycket hemskt. Exakt vad säger man till sin frisör när man vill klippa sig så? “Klipp gärna så jag ser ut som något katten har släpat in, tack!”.

    • Guest
     12 November 2013 at 06:41

     Jag tycker det såg grymt ut. Han såg ut som en riktigt Gladiator, jag tycker det var häftigt, radikalt. Lite annorlunda och “out of the box” till skillnad från vad man oftast ser. Smaken är väl som baken.

     Du kanske föredrar Bispings eller Rockholds frisyr, vilket jag tycker personligen att det ser lite tråkigt ut, kul att se något annorlunda.

    • Simixis
     12 November 2013 at 10:58

     “Lägg katten jag släpade in på mitt huvud.”

   • Wally Johnson
    11 November 2013 at 09:00
   • freddie
    12 November 2013 at 12:26

    Dopingmonster får du nog kalla dom flesta i topskiktet.

 • Jon
  11 November 2013 at 06:50

  Kan någon förklara varför White har varit så låst vid att ej ge Belfort en ny chans? Var det för att det var en total utklassning eller?

  • Dejan Vlastelica
   11 November 2013 at 07:03

   Ja, jag har för mig att DW sagt vid ett tillfälle att pga sättet Belfort förlorade så kommer det ta ett tag innan han slåss om titeln igen. Men han ska definitivt, enligt mig, möta vinnaren av Silva Weidman. Och så som han sett ut i sina senaste fighter (även om det varit mot sämre gubbar) så tror jag han har en stor chans att knocka båda två. Men men, det är det som är det roliga med mma, man vet aldrig vad som händer i en fight.

  • SamiMMA
   11 November 2013 at 08:18

   För sig helt rätt, fattar inte att vissa inkl.Belfort själv gnäller. Han får två titelchanser till skänkes utan att vara värd det men då är det lugnt. Då kan han gott vänta lite nu!

  Svara