Anderson Silva varnar Conor McGregor: “Var försiktig med vad du säger om brasilianare!”

Conor McGregor har för vana att förolämpa andra fighters, i synnerhet sådana som han kommer att möta i oktagonen. Anderson Silva har därför ett varningens budskap till McGregor. “Var försiktig med vad du säger om brasilianare. Det kan gå dig illa annars.”

Inför den stundande titelfighten i lättvikt under UFC 196 i Las Vegas, mellan titelhållaren Rafael dos Anjos och utmanaren Conor McGregor, har mellanviktsfightern Anderson Silva några varnande ord att förmedla till McGregor. Den skäggige irländaren är som alla redan vet en man som tagit för vana att förolämpa andra fighters i som regel väldigt grova ordalag. Presskonferensen inför UFC 196 är ett typexempel på vad McGregor kan åstadkomma när han öppnar munnen och börjar snacka. Många ansåg att han passerat anständighetens gräns med råge när han inte bara förolämpade dos Anjos som person och fighter utan även gav sig på hans familj. Silva har därför ett gott råd att förmedla till McGregor. “Var försiktig med vad du säger om brasilianare. Det kan gå dig illa annars.”

Silva säger sig vara djupt imponerad av McGregors insatser i oktagonen. Men det han säger och gör utanför densamma är inte lika imponerande, enligt ett uttalande från den brasilianske mellanviktaren som pekar på vad som hände Chael Sonnen. Denne gjorde sig välkänd för sitt trash talk inför de två matcher han gick mot Silva. Skitsnacket duggade tätt men likväl förlorade Sonnen båda fighterna. Vis av erfarenheten vill Silva därför varna McGregor för vad som kan hända om han fortsätter i samma stil.

Kan Anderson Silva ha rätt i det han säger?

Kategorier
Anderson SilvaChael SonnenConor McGregorNyheterRafael Dos AnjosSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
3 Kommentarer
 • Danne
  15 February 2016 at 12:33

  Superfight på gång, med Conor vet man aldrig han kanske tar klivet över till större grabbarna efter vinsten mot Rafael. Skulle inte förvåna mig om han klämmer ut sig det oxå.

 • Robb Lindbergh
  15 February 2016 at 03:19

  Conor McGregor höjer insatserna. Det är en affärsstrategi från hans sida. En idrottsutövare måste ta ansvar för sitt eget varumärke och bygga upp dess värde, detta är väldigt tydligt inom just MMA. Detta kan man göra på olika sätt, Anderson gjorde det med hjälp av spektakulära tekniker, Conor presterar också i oktagonen, men han höjer också sitt värde utanför buren. Självklart kommer fallet bli stort när han väl faller, men för honom är det värt alla pengar han då har tjänat och namnet han byggt upp.

  Det är anmärkningsvärt att så många andra i hans bransch har så svårt att förstå detta. Istället reagerar de känslomässigt gentemot hans affärsstrategi, vilket höjer hans värde än mer. Alla kan inte och vill inte vara som Conor, det är helt okej. Men beklaga er inte över att ni får dåligt betalt om ni aldrig vågat höjt insatserna.

  Conor´s fall kommer som sagt att bli enormt precis som det blev för Ronda Rousey. Många kommer med all rätt att håna honom för hans kaxighet, men det är andra sidan av myntet, och det är ingenting man bör beklaga sig över när man skördade frukterna av strategin när det fungerade. Belackarna kommer att fira hans fall, men Conor precis som Ronda kommer att skratta hela vägen till banken.

  • cyberzerk
   15 February 2016 at 06:02

   Detta var det mest nyktra inlägg jag läst på länge!

  Svara