Sage Northcutt får ny motståndare och byter viktklass

Sage Northcutt var bokad för ett möte mot Andrew Holbrook men nu har det skett ändringar. Northcutt har fått en ny motståndare och bytt viktklass.

Sage Northcutt var bokad för ett möte mot Andrew Holbrook på UFC on Fox 18 som äger rum nästa helg. Holbrook har nu blivit tvungen att dra sig ur matchen på grund av en skada. UFC har redan hittat en ersättare för nästa helg. Bryan Barberena ersätter Holbrook på lite mer än en veckas varsel.

Båda fighters går normalt match i lättvikt men enligt uppgifter kommer matchen ske i weltervikt. Viktändringen ska bero på att Barbarena tar matchen på kort varsel.

Northcutt slog igenom då han medverkade i Dana Whites serie “Looking for a fight”. Sedan dess har han gått två matcher i UFC som han vunnit på avslut. Den 19-åriga talangen har ett matchfacit på 7 vinster och 0 förluster.

Barberena har ett matchfacit på 10 vinster och 3 förluster. Han har hunnit med två matcher i UFC. I debuten mötte han Joe Ellenberger som han besegrade på teknisk knockout. I hans senaste match åkte han på en förlust på domslut mot Chad Laprise.

Foto: Mazdak Cavian

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Sage NorthcuttSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
12 Kommentarer
 • Viktor Drevenlid
  22 January 2016 at 08:05

  Fan vad han köttar, det gillas.

 • Albin Henriksson
  22 January 2016 at 08:18

  Sage är helt klart en rolig och intressant ung talang. Hoppas på att få se han möta Conor nån gång längre fram. Siar att han blir den första att besegra Conor i UFC :)

 • ufcsweden
  22 January 2016 at 08:19

  nämen jake ellenberger var det ju inte, det var ju hans brorsa joe ellenberger

 • Jesper Holmgren
  22 January 2016 at 09:57

  Sage kommer få det tufft bryan barbena is no joke

 • Mike_Maniac
  22 January 2016 at 10:10

  jävla fiffig lösning måste jag säga, nu slipper de banta lika mycke…

 • kramer
  22 January 2016 at 11:16

  Barbies pojkvän mot Barbarena…jo jag tackar jag! Har ingen respekt för Sage sen han smöra sådant för UFC i sin post-fight-intervju sist…”I wanna thank the UFC for the amazing fight pass” eller vad han nu sa….Självklart vill väl ingen va på ett enbart fightpass-kort…

  • rl
   23 January 2016 at 02:40

   Känns ändå som han genuint är glad för de. Har aldrig sett en sådan positiv människa

  • Johanvbg
   23 January 2016 at 02:53

   Varför vara en sån hater? Grabben är 19 bast och har fått sitt livs chans i UFC, inte konstigt att han är lycklig och tacksam.

   • kramer
    23 January 2016 at 11:10

    Lugnt! Finns inget hat där, lite överdrivet kanske att säga “ingen respekt” men hans post fight-spech är ju humoristiskt så fjäskigt det är…En del av mig är väl kanske lite bitter över att UFC går och ger han ett kontrakt med fyra gånger högre lön än andra newcomers som jag tycker förtjänar det lika mycket. I know, it’s all about business men jag tycker alla borde förtjäna minst 40+40 i lön när man tagit sig till UFC…inte bara Sage

    • Johanvbg
     24 January 2016 at 01:05

     Ja absolut, men det är ju inte hans fel att han får den lönen han har(vilket du inte påstår heller). Ang hans “fjäskande” intervju, håller du inte med om att han verkade 100% ärlig i sitt “fjäskande” då. Grabben verkar ju vara superglad och nästan oförskämt väluppfostrad, svarade “Yes mam” till kvinnliga reportern och verkade lika glad som om han var nykär eller nåt, ha ha ha. Jag får intrycket att han är väldigt äkta som person och han vet nog mycket väl att folk tycker han fått allt serverat på silverfat. Det gnällde ju hans motståndare om sist t ex.

     • kramer
      24 January 2016 at 10:49

      Jag är öppen för förslag, han kanske är så helylle som han framstår, jag har haft fel förut:)

 • Yourston
  23 January 2016 at 12:05

  Underbart att Northcutt visar lite Cerrone-tendenser!!

 • Svara

  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...