Anthony Johnson öppnar som underdog hos Ohmbet inför returmatchen mot Daniel Cormier

Returmatchen mellan Daniel Cormier och Anthony “Rumble” Johnson är äntligen officiell och nu har Ohmbet släppt oddsen.

Under morgonen kunde MMAnytt rapportera att Daniel Cormiers (18-1) nästa titelförsvar står klart, då han kommer att ta sig an topprankade Anthony Johnson (22-5) i ett framemotsett returmöte på UFC 210. Matchen var från början tänkt att äga rum på UFC 206 i december, men sköts upp då mästaren skadade sig.

De båda möttes för första gången i maj förra året, då de gjorde upp om det vakanta bältet efter att Jon Jones (22-1) fråntagits titeln. Johnson, som är känd för sin enastående slagkraft, prickade Cormier tidigt i den första ronden och vid första anblick såg det ut att bli ännu ett snabbt avgörande för “Rumble”. Cormier visade dock vilken granithaka han faktiskt har då han lyckades återhämta sig omedelbart, för att sedan använda sig av sin brottning och kontrollera matchen innan submissionvinsten var ett faktum i den tredje ronden.

Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Cormiers brottning och kontroll på marken blev för mycket för Johnson i slutändan. Halvvägs genom den tredje ronden tog “DC” rygg och säkrade vinsten via rear-naked choke. Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Cormier favorit även denna gång

Som första spelbolag i världen har vår samarbetspartner Ohmbet.se nu släppt oddsen inför titelmatchen. Cormier är även denna gång segertippad och ger 1.62 gånger pengarna, medan Johnson öppnar upp som underdog med ett odds på 2.45.

Detta innebär att den som bettar 100 kronor på Cormier får ut 162 kronor vid vinst, medan samma insats på Johnson ger 245 kronor om spelet går in.

"Rumble" är även denna gång nederlagstippad mot Cormier, men alla vet samtidigt att han har möjligheten att avsluta när som helst. Foto: Vince Cachero

“Rumble” är även denna gång nederlagstippad mot Cormier, men alla vet samtidigt att han har möjligheten att avsluta när som helst. Foto: Vince Cachero

Tre brutala avslut i rad

Bägge herrar sitter för närvarande på tre raka vinster, men det är helt klart Johnson som har varit mest övertygande på sistone.

Cormier gick efter vinsten mot “Rumble” vidare med att besegra svenske Alexander Gustafsson (17-4) via ett jämnt delat domslut. Det var sedan tänkt att han skulle få revansch mot Jones på UFC 200, men det hela slutade med att den tidigare mellanviktsmästaren Anderson Silva (33-8, 1 NC) hoppade in på två dagars varsel och “DC” vann en relativt händelselös trerondare som inte handlade om bältet.

Foto: Harry How/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Cormier blev senast utbuad i T-Mobile Arena efter att ha använt sin brottning för att ta hem en tydlig domslutsvinst mot Anderson Silva. Hans enda titelförsvar är hittills den täta matchen mot Gustafsson. Foto: Harry How/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Johnson har å andra sidan radat upp tre spektakulära knockoutvinster, senast mot Glover Teixeira (25-5) efter endast 13 sekunder. Med det sagt är det just haka och hjärta som Cormier har visat i sina senaste framträdanden, och det ska minst sagt bli spännande att se hur denna returmatch slutar.

Andra bokade toppmatchen

UFC 210 äger rum i Buffalo, New York, den åttonde april. Ett toppmöte i mellanvikt står sedan tidigare klart för galan där Chris Weidman (13-2, odds: 2.12) gör upp mot Gegard Mousasi (41-6-2, odds: 1.80)

Just nu pågår en tävling, där du som bettar 100 kronor på MMA har chansen att vinna en resa för två till UFC London. Läs mer här.

Vem har du som vinnare?

Omslagsbild: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Anthony JohnsonOHMBETSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

Svara