Anthony Pettis om sin osannolika titelchans: “Det ser fejkat ut”

Anthony Pettis (16-2) har haft en osannolik svit av tur och generösa chanser. Till och med när det sett ut som att lättviktaren har drabbats av olyckor har det slutat fördelaktigt. Det började med att Pettis erbjöds en oväntad titelmatch i fjädervikt, trots att divisionen har gott om andra utmanare som förtjänat chansen. Efter att Pettis skadade sig och fick tacka nej begärde “Showtime” istället en titelmatch i lättvikt, som redan var utlovad till TJ Grant. Men ännu en gång fick Pettis förtur, när Grant skadade sig och därmed lämnade sin plats. Till råga på det, kommer titelmatchen mot Benson HendersonUFC 164 dessutom ske i Pettis hemstad Milwaukee.

När Pettis medverkade i MMA Hour, medgav titelutmanaren att det var en osannolik serie av händelser, som om högre makter varit inblandade:

“The way this played out, some higher power had to lay this in front of me, it just doesn’t happen like this. For me to get injured and then get a fight in five weeks in my hometown against a guy I already beat and for the title, it just doesn’t happen that way.”

Pettis skada, som förhindrade titelmatchen i fjädervikt, var allvarlig nog att kräva tid för rehabilitering. Men samtidigt var den lindrig nog att erbjuda chansen att möta Henderson istället. Pettis menade att det nästan såg fejkat ut, även ur hans eget perspektiv:

“I even thought to myself, ‘Damn, was I really hurt? What even happened?’ Just the way it played out is crazy. It looks so fake, you know? It just looks fake. But I mean, on my end, I was really hurt. My knee popped. You can ask Phil Davis. Phil Davis was the one there rolling with me when it happened. And it just worked out so that I’ll be ready in time for Milwaukee.”

Alla osannolika turer kring Pettis och titelchanserna har resulterat i högljudda anklagelser om korruption hos makthavarna i UFC. Enligt konspirationsteorierna, fick Grant betalt för att låtsas vara skadad och kliva åt sidan, för att erbjuda en bättre säljande titelmatch. Häromdagen kommenterade Grant anklagelserna. Även Pettis bemötte ryktet och avfärdade det:

“I don’t feel bad about it, but I do feel bad for T.J. Grant. I mean, I’ve been in his position and all I have to say is, keep your head up and don’t let it get you down, man, because it really does get you down. You’re at the top of the top, and then injury takes away all of that. You’ve got everybody is saying ridiculous things like it’s conspiracy and he got paid to fake an injury. No one in their right mind would do that.”

Kategorier
UFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
11 Kommentarer
 • Metallica
  16 July 2013 at 10:28

  Anklagelser om korruption, mutor och skador…..jag väntar till Leif GW Persson uttalar sig om vad som verkligen har hänt TJ Grant och Pettis alla chanser!

  • Olof86
   16 July 2013 at 11:13

   Ok då är jag här för att dela med mig av min expertis. Såhär är det: situationen med Pettis ser fakat ut och anledningen till att det gör är det är för att det är det!

   Olof86 aka GW

   P.S
   Och nu förberer vi oss på tummen ner gänget!

 • Emil Skagerlid
  16 July 2013 at 11:10

  Korruption eller inte så tycker jag det är rättvist att Pettis får en titelmatch. Han kom till UFC som regerande WEC-mästare och hade precis besegrat Benson. Hade Pettis då bara satt sig på röven och väntat på en titelchans så hade han tids nog fått den. Men nu är inte Pettis den typen av “taktisk fighter” utan han är typen som vill slåss. Därför blev han torrjuckad Guida och Benson smet före i kön och fick chansen på titeln.

  Därför är det bra att UFC ser till att Pettis får sin titelmatch. Förhoppningsvis bidrar det till att vi slipper se fler “låssas-mästare” som Condit som vägrade slåss bara för att han var rädd att förlora sin titelchans. Förhoppningsvis kommer fler tänka att det viktigaste är att slåss ofta och bra så kommer titelchansen som ett brev på posten.

  • Olof86
   16 July 2013 at 11:14

   Håller med!

   • Olof86
    16 July 2013 at 06:14

    Vem är denna Olof hataren?

    • tojo77
     16 July 2013 at 07:39

     Bergis är det Nils, ditt andra jag. Träffas ni i övergångarna i schizofrenin? :P

  • Wally Johnson
   16 July 2013 at 02:14

   Håller med dig, men saken är den att det är lite politik bakom det hela också.

   Pettis är den enda aktiva UFC-fighter som besegrat Bendo, så UFC ser han som ett legitimt hot. Och UFC vill inget annat än att ha kvar Bendo som champ när de väl drar till Sydkorea, då det bådar gott i marknadsföringssyfte.

 • Lallarn
  16 July 2013 at 02:49

  Det var vänligt av Pettis att tro att det var jag som låg bakom han titelchans och man brukar ju säga att jag “works in mysterious ways”. Tyvärr hade jag inget att göra med detta och kan därför inte ta åt mig äran.

 • MegaMuffin85
  16 July 2013 at 04:36

  Den bilden på Pettis alltså, det ser ut som att han får en ring i örat varje gång man uppdaterar sidan =}

  On Topic: You deserve it Pettis!

 • Svara


  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...