Anthony Pettis vill försvara lättviktstiteln tre gånger nästa år

Mästaren planerar på att hålla sig betydligt mer aktiv än under det gångna året under 2015 och siktar efter månadens första försvar av lättviktsbältet på en återkomst till oktagonen under våren.

Det var managern Mike Roberts som under gårdagens “UFC Tonight” förde vidare mästarens framtidsplaner. Anthony Pettis (18-2) hoppas på att försvara sitt bälte så mycket som tre gånger nästa år och ser helst att dessa försvar hamnar i mars eller april, juli respektive i slutet av året. Det råder ingen brist på utmanare villiga att tillgodose “Showtimes” önskan, då både Rafael dos Anjos (23-7) och Khabib Nurmagomedov (22-0) ivrigt väntar på sina respektive välförtjänta chanser på bältet.

Innan det framgångsrika försvaret mot Gilbert Melendez (22-4) under UFC 181 i början av månaden hade Pettis inte tävlat sedan sensommaren 2013, då han med ett kvickt armlås tog titeln från Benson Henderson (21-4). En knäskada har hållit honom borta från att försvara sin titel och nu när han alltså är tillbaka i gammal sedvanlig fin form hoppas 27-åringen på att hålla sig betydligt mer aktiv framöver.

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
UFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
16 Kommentarer
 • GiinoStenLund
  18 December 2014 at 03:57

  Dos Anjos Khabib & möjligtvis Alvarez/Jury???

  Tjaa han har iaf oddsen emot sig att ha kvar titeln 2016

  • ivey2
   18 December 2014 at 05:11

   Absolut inte Alvarez i alla fall. Khabib kan få möta vinnaren av Cerrone/Jury efter att Dos Anjos fått sin chans.

   • christian.holthe
    18 December 2014 at 08:37

    Tror inte khabib går nån mer match innan sin titelfight. Dos anjos i mars/april khabib i juli/augusti sen e det nog frågan om inte Cerrone får en rematch mot Pettis å en chans på bältet.

    • ivey2
     18 December 2014 at 10:32

     Villl man stanna upp divisionen helt kan man ju göra så förstås. Tycker Cerrones senaste winstreak om han vinner mot Jury är betydligt mer imponerande än Khabibs så ser ingen anledning till att inte sätta det mötet. Khabib har inte fightats på ett år när han är tillbaka och den enda riktigt meriterade motståndaren han besegrat är Dos Anjos, han kan gott få gå en match till innan han får chansen.

     • christian.holthe
      18 December 2014 at 11:28

      Ok där är vi helt oense då. Khabib har 6 segrar i UFC vilket är mer än nog för att få en titelchans i många fall. Att han sedan är obesegrad är ytterligare en sak som talar för att han skall ha titelchans. Att RDA gått så bra som han har och sättet han vann över RDA på, är ytterligare ett tecken. Det är inte hans fel att UFC valt att matcha han så försiktigt precis som jag tycker angående matt Brown innan han losa mot lawler och samma med Dennis Bermudez innan han torska.
      När du säger att han bara slagit Dos Anjos som den ende meriterande fightern, då undrar jag bara en sak: Vem har Gleison Tibau, Pat Healy Thiago Tavares och Abel Trujillo möt som dominerat dom på det sättet Khabib gjort? Att Khabib dessutom under en lång tid försökt att utmana bra motstånd men alla har tackat nej är inte heller hans fel. Att man har en division där dom flesta inte vill möta dig är ännu fler tecken på att du bör gå match om titeln. Till slut undrar jag bara hur: Jones fick titelchans efter att mött Bader? Hur Chris Cariaso fick titelchans överhuvudtaget?
      Det enda vettiga jag såg i din kommentar var just det att han vart skadad och borta ett tag. Men Khabib verkar vilja ha titelchans dirr och det bör han få om han nu vill det för förtjänt av den har han definitivt gjort.

     • ivey2
      18 December 2014 at 11:45

      Du säger emot dig själv direkt där i början. Cerrone har också 6 raka segrar i UFC mot större namn dessutom om han vinner nästa match medan Jury har 7 så ser verkligen inte hur det skulle tala till Khabibs fördel överhuvudtaget? Att Dos Anjos gått så pass bra efter deras match ska enbart han själv gynnas av, ingen annan.

      Jaha om han nu matchats mot enkelt motstånd som du säger då är det väl dags att han får bevisa sig mot lite större namn nu då. Inte som att det råder brist på andra titelutmanare direkt så varför inte liksom? Lätt att kaxa på twitter om att folk inte vill möta en när man går långtidsskadad förresten. Lättviktsdivisionen är betydligt mer späckad med bra fighters än flugviktsdivisionen så det känns ganska irrelevant för diskussionen!

      Både Dos Anjos och Cerrone om han besegrar Jury förtjänar den mer, det är inget snack om saken ens så Khabib bör inte alls få den direkt som du säger, i synnerhet inte nu när han är skadad och Dos Anjos presterat som han gjort senaste matcherna. Finns ingen anledning att vänta till april/maj när det finns andra contenders.

     • christian.holthe
      19 December 2014 at 02:07

      Mmm men Cerrone kan du räkna bort direkt då han redan har en förlust mot Pettis vilket ligger honom till last. Det är inte jag som sagt dom datumen… det är ju dom som Pettis själv tänkt sig fightas vid… plus en pålagd månad vilket jag tror kommer krävas. Har du ens läst artikeln??? Nej Khabib blev inte nekad matcher på twitter när han var skadad… det började innan han blev skadad. det började ju till o med innan matchen mot RDA. Khabib har troligen bäst brottning i hela UFC ( i alla fall mest varierad brottning). Khabib är ju inte tillbaka helt förrän i maj. Därför kommer antagligen RDA ta det mötet i mars/april/maj och sedan kommer Khabib ta det till sommaren. Om Jury vinner så “kanske” det kan bli ett möte mellan honom och khabib även om jag inte tror så blir fallet. Om Cerrone vinner kan han få det mötet i dec nästa år.

     • ivey2
      19 December 2014 at 06:24

      Tycker Cerrone senaste året nog är den fighter som varit hetast och imponerat mest i hela UFC och även om han förlorat mot Pettis tidigare så ser jag inte hur han skulle förbises om han skulle fortsätta imponera i sin nästa match mot Jury. 4 bonusar på sina senaste 5 matcher talar sitt tydliga språk, ytterligare en så ser jag verkligen inte hur Khabib skulle förtjäna att ligga före i turordningen. Men det är min åsikt.

     • christian.holthe
      19 December 2014 at 09:02

      Alltid kul att dela synsätt och argumentera när man lägger fram orsaker istället för påhopp. Vi får helt enkelt vara ense om att vara oense i denna frågan!

     • ivey2
      19 January 2015 at 09:47

      Cerrone har 7 raka segrar mot betydligt bättre motstånd än Khabib mött så rent logiskt sett borde han ju definitivt både gått ikapp och om nu, precis som jag sa.
      Endast en skada skulle få UFC att sätta Khabib före Cerrone i turordningen nu. Sedan Khabib gick sin senaste match är Cerrone 5-0 så han känns aningen mer aktuell.

     • christian.holthe
      19 January 2015 at 12:42

      Som Cerrone sa på presskonferensen så blir det nog UFC favoritval i sådana här situationer… låt dom möta varandra vinnaren får titelchans. Så vi kan nog sluta spekulera om det :)

     • ivey2
      19 January 2015 at 10:31

      Ja det är väl den logiska matchningen som alla vill se i nuläget. Kan dock inte för mitt liv förstå varför han tog den här matchen mot Benson bortsett från ekonomiska skäl. Han är inte närmare titelmatch nu än han var innan även fast han gick därifrån med tilldömd seger. I vilket fall hade han fått möta Khabib om no.1 contender spot redan efter matchen mot Jury. Hade han däremot torskat hade han inte längre varit aktuell för en match om titeln längre så var verkligen en lose-lose för hans del.

     • christian.holthe
      20 January 2015 at 05:14

      Cerrone o Lawler dom har en sak gemensamt, They just want to bang!

 • Idealman
  18 December 2014 at 05:18

  Äntligen en mästare som vill fightas!

  • Kenny Starfighter
   19 December 2014 at 06:51

   Vill ja, men han skadade handen senast mo Gilbert, vänta å se hur lång tid det tar innan han skadar sig igen…

 • anders
  18 December 2014 at 08:45

  Cerrone får ju stryk i sin nästa match mot Jury så ingen titelfight för honom. Dessutom blev han snabbt hanterad av Pettis sist de möttes…

 • Svara

  bet365
  Speltips: UFC Vegas 56  Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik


  Söndag | 00:00 | UFC
  1.58 - 2.40
  Till Bethard!
  1000kr insättningsbonus för nya spelare!
  Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
  UFC ODDS
  UFC Vegas 5612
  Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik1.582.40
  Dan Ige vs Movsar Evloev3.401.33
  Erin Blanchfield vs JJ Aldrich1.224.50
  Zarrukh Adashev vs Ode Osbourne2.301.62
  Damon Jackson vs Darrick Minner1.283.75
  Alex da Silva Coelho vs Joe Solecki2.621.53
  UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

  Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

  Speltips: UFC 275: Teixeira vs. Procházka

                                                                   
  UFCODDSSPELBOLAG
  Glover Teixeira2.70
  Jiri Procházka1.50
  Valentina Shevchenko1.12
  Taila Santos6.50
  Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...