Ariel Helwani om Joe Rogans uttalande: “100 % inkorrekt”

Joe Rogan var rätt lojal mot UFC, när han förklarade sin ståndpunkt angående konflikten mellan organisationen och Ariel Helwani. Toppjournalisten menar dock att bilden Rogan målar upp inte stämmer överhuvudtaget.

Efter att Ariel Helwani blev portad från UFC för att ha släppt nyheter innan organisationen hann annonsera dem, har vi fått höra olika versioner om vad som hände. Toppjournalisten gav sin sida av händelseförloppet och sin relation med organisationen genom åren, i måndagens avsnitt av The MMA Hour.

Men i det 806:e avsnittet av UFC-kommentatorn Joe Rogans podcast gav han organisationens synvinkel, i samband med att nyheten om att Helwani fick tillbaka sin pressackreditering kom ut live.

Joe Rogan hade en annan syn på situationen kring Helwani, även om han var glad att det hela löste sig. Foto: Mazdak Cavian

Joe Rogan hade en annan syn på situationen kring Helwani och var rätt lojal gentemot UFC, även om han var glad att det hela löste sig. Foto: Mazdak Cavian

Han förklarade bland annat att Helwani skulle ha vetat om att folk inom UFC skulle få sparken om han publicerade nyheterna – eftersom de misstänkte en läcka.

Nu har Helwani dock svarat på Rogans påståenden och hävdar att det inte stämmer alls.

Vad tycker ni läsare om hela den här situationen?

Foto: The MMA Hour

Kategorier
NyheterRekommenderatSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
13 Kommentarer
 • Morgall
  9 June 2016 at 01:55

  Nu får Ariel se konsekvenserna av det hela, någondag slår det tillbaka, så är det. Att säga att det är 100% inkorrekt är bara absurt.

  Med det sagt, så är Joe Rogans åsikter olika under olika dagar, beror helt och hållet på vilken dag det är och hur mycket han rökt. Men om det Joe säger i det här fallet stämmer, då har Ariel gjort bort sig.

  • Peter Andersson
   9 June 2016 at 11:27

   Det absurda är ju att de (verkar det som) sa till Helwani att folk skulle få sparken om han publicerade. Det innebär ju att de visste om denna hypotetiska läcka men ville lägga ansvaret på Helwani istället och få det till att det var hans fel att folk förlorade jobbet. Jäkligt otrevligt.

 • Nils Albertsson
  9 June 2016 at 02:55

  Problemet tycker jag är hur ett privat företag köper sin egen media, i form av TV och annan media och sedan anser sig ha bestämmanderätt huruvida vad en journalist ska skriva eller inte skriva. Det är självklart att en journalist som anser sig vara säker på sin sak ska ha rätten att skriva om det. Att bannlysa journalister är samma sak som att neka det fria ordet. Jag är helt med på att UFC lackar och att de hade en cool promo och allt men grundidén att bannlysa och skicka ut 3 journalister från en pågående gala är helt vansinnigt. Det är på samma sätt som om Johanna Fränden skrev att Zlatan ska börja i Manchester United, det visa sig stämma men Manchester gillar inte att det kom ut en vecka för tidigt och nu får hon inte komma på matcher. UFC är business och de vill och kan till viss del kontrollera vad som skrivs om dom. Det kommer inte göra sporten större i det långa loppet. Utövarna behöver i framtiden precis som i alla stora sporter en organisation som för deras talan istället för att var och en ska behöva ta fighten. Finns hur många sätt som helst att låta sporten växa men det krävs att folk får skriva och rapportera om den så att vi fans får något att följa förutom att bara se på matcherna.

 • Johan Rönnberg
  9 June 2016 at 02:59

  Det svåra i denna diskussion mellan en journalist som lever på att publicera nyheter och därmed tjäna in pengar till sitt egna leverne och den organisation som är den största i branschen, är givetvis att balansera det nyhetsvärde som själva innehållet besitter, kontra det pengavärde som organisationen ifråga “tappar” i ett sådant här fall. Personligen tycker jag att rapporteringen och själva utövandet av journalistik är grunden som demokratin vilar på, men i just detta fall så ställer jag mig mer tveksam (även om jag själv uppskattar alla rykte, spekulationer och skvaller som kommer fram inom MMA) då jag inser att de få timmarna som allmänheten skulle få vänta på nyheten inte skulle vara en stor sak. Spekulationer, förhoppningar och liknande är ju sånt som bygger upp stämningen och skapar förutsättningar för att underhålla oss alla. Tack och lov så såg jag promovideon utan att ha läst “flödet” och när Brock levererade sina klassiska ord så rös jag av njutning. Vilken grym effekt, jag blev 100% mer taggad inför #200 på en gång! All kommersiell journalistik bör bygga på samarbete och förtroende, där har båda sidor brustit och ska man dra några lärdomar av denna händelse så är det nog att inse att ingen, INGEN är större än den publik som upplever (och betalar!) för den upplevelsen. Där har både UFC och Mr. Helwani en hel del att lära…

  • Johan
   9 June 2016 at 10:27

   Well said.

  • Peter Andersson
   9 June 2016 at 11:32

   Men hur mycket hype och intresse för UFC har inte Ariel byggt genom åren då? Att säga att UFC skulle förlora på något sätt att ha en sån person som rapporterar tycker jag låter osannolikt.
   MMA Hour är ju värsta hype-maskinen, ändå behandlas Helwani som skit och så fort han avslöjar en sak i förväg är han nära att portas på livstid? Det är helt enkelt inte rimligt.

 • Jesper Olofsson
  9 June 2016 at 03:48

  Ariels jobb är att rapportera nyheter och göra en journalists jobb, vilket han själv bryter ner i detalj i Måndagens avsnitt av MMA Hour! Varför ska en journalist behöva vara lojal mot ett företag som han inte jobbar för? Han rapporterar och skriver om UFC, vilket i slutändan gynnar UFC som företag. Det ända Joe Rogan får sagt är att UFC är ett företag med interna problem. Nyheten blir ändå inte bekräftad och officiell förrän UFC har sagt sitt! Go Ariel! #Kommenterarförattjagvillsefolkslåssivegas

 • atnek
  9 June 2016 at 04:55

  Wow, sicka “wall of text”. Testa att dela in i stycken pojkar. :p

  Ariel är en journalist och rapporterar precis som vilken annan skulle göra. Förstår att Dana och UFC lackar men att banna honom är att ta i, även om han nu är “fri” igen.

  UFC får se till att sin personal inte läcker som ett såll och jag förmodar att det fr.o.m nu bara är Joe Silva, bröderna Fertita och Dana som kommer känna till sånt här.

 • nitohu
  9 June 2016 at 07:16

  Man kan ju hoppas att Ariel nu blir gäst på Rogans podcast (eller tvärtom) så att dom kan reda ut detta en gång för alla.

  • Peter Andersson
   9 June 2016 at 11:20

   Har hoppats att Ariel skulle gästa JRE länge nu, hoppas det blir av.

 • Nils Albertsson
  9 June 2016 at 07:39

  Sorry för “The Wall”, skrev på ifånen.

 • Daniel Larsson
  9 June 2016 at 08:28

  Bara för att det är hans jobb så betyder det inte att det är rätt. Reportrar/journalister kan vara rätt douchiga dem också och jag kan tycka att det blir bra mycket roligare för alla om något någon gång kan få vara “hemligt” in i sista stund. Är ju alltid trevligt med lite sköna överraskningar. Som tur var så verkade det dock inte vara jättemånga som visste om nyheten trots läckan, så som jag fattat det iaf, och för egen del är jag väl ändå inte jätteexalterad över att se Brock tillbaka i buren ändå oavsett. Särskilt inte eftersom det bara verkar vara exklusivt för just denna galan och ingen titlerun. Lite synd också att inte McGregor vs Diaz kunde vara med på galan, då hade det varit fullbordat. Men man kan inte få allt och det lär bli en bra gala oavsett.

 • Yourston
  9 June 2016 at 09:20

  Joe spelar ofta rollen som oberoende, men det implicita som kommer ur hans mun säger alltid sanningen – han är en uff-anställd som talar för att promota det som gynnar dem. Egentligen inget konstigt, men nog så tragiskt.

 • Svara


  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...