Artem Lobovs vädjan: “Ta tillbaka Zubaira Tukhugov till UFC”

✅ Lobov skulle ha mött Tukhugov på nästa UFC-gala ✅ Vill inte att ryssen ska undgå "sitt straff"

En av följderna till UFC 229-skandalen var att Khabib Nurmagomedovs lagkamrater Zubaira Tukhugov och Islam Makhachev blev sparkade från UFC. Agget mellan Nurmagomedov och rivalen Conor McGregor har dock runnit över till bägge läger, särskilt då den förstnämnde attackerade McGregors hörna under tumultet som skedde efter titelmatchen.

RELATERAT: Khabib Nurmagomedov hotar att lämna UFC

Sedan beskedet har Nurmagomedov hotat att lämna UFC om organisationen inte tar tillbaka ryssens lagkamrater. Nu har Nurmagomedovs vädjan upprepats från ett oväntat håll – McGregors vän och lagkamrat Artem Lobov (13-14-1). Tukhugov och Lobov var inbokade för att mötas på UFC Fight Night 138 den 27:e oktober, och McGregors lagkamrat har tagit till sociala medier för att vädja till UFC.

Missa inte:

Lobov i stort behov av vinst

Det är ännu inte klart om Lobov kommer möta en annan fighter på UFN 138 eller om han kommer bokas om för en annan match på en framtida gala. Det är dock i dagsläget osannolikt att UFC och vd:n Dana White väljer att ta tillbaka Tukhugov och Makhachev.

Lobov har endast vunnit två utav sina sex matcher i UFC och kommer från två raka förluster mot Cub Swanson och Andre Fili. Han är i stort behov av en vinst för att säkra sin plats i UFC.

Tukhugov vann sina tre första matcher i UFC, bland annat en TKO-vinst över Ernest Chavez i Stockholm, men förlorade sin senaste match mot Renato Moicano via domslut.

Vill du fortfarande se Lobov vs Tukhugov? 

UFC Stockholm live streaming på Viaplay.se - Missa inte UFC Fight Night: Gustafsson vs. Smith
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
Omröstning

Vem vinner huvudfighten på UFC Stockholm?

Visa resultat

Loading ... Loading ...