MMA-legendaren B.J. Penn. Foto via MManytt.se

B.J. Penn tillbakavisar anklagelserna om våldtäkt

B.J. Penn tillbakavisar inte oväntat de anklagelser om våldtäkt som en före detta anställd har riktat mot fightern. Enligt Penn finns det inte ett korn av sanning i våldtäktsanklagelserna. UFC har dock beslutat om att skrinlägga fighterns comeback tills hela saken är utredd.

B.J. Penn är en av blott två fighters i UFC som har lyckats med bedriften att lägga rabarber på mästartiteln i två skilda viktklasser. Men nu har hans hjältegloria fått sig en ordentlig törn i och med att en tidigare anställd, som under tio års tid varit webmaster för stjärnans webbsida, anklagat Penn för att vara en våldtäktsman. Det sexuella övergreppet ska ha skett den 31 augusti förra året men alltså blivit känd först nu. MMAnytt kunde rapportera om detta under gårdagen.

Nu slår Penn inte helt oväntat tillbaka mot anklagelserna. I ett officiellt uttalande tillbakavisar den 37-årige fightern allt han anklagas för och pekar istället på det faktum att han är en sann familjeman med två unga döttrar och en flickvän. Det finns enligt Penn inte ett korn av sanning i påståendet att han skulle ha våldtagit en kvinna. Penn är bosatt på Hawaii och det är lokaltidningen Honolulu Star Advertiser som publicerar fighterns uttalande.

“The allegations that Pedro and his girlfriend are making against BJ Penn simply aren’t true. Penn trusted Pedro to run his website for almost a decade and considered him family.

He was fired last year for unethical behavior and was provided a severance that ended on February 16, 2016. One day later allegations appeared in a one sided Twitter rant which happen to be many months after the alleged date in question.

There are many holes in Pedro’s story. In the almost 15 years that Penn has been a champion fighter there has not ever been any incident or allegation in regards to his conduct with women.

He is family man and father of two young daughters with a known long term girlfriend. It is unfortunate that someone that BJ considered family is trying to extort him.”

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
BJ PennNyheterSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
3 Kommentarer
 • Eric
  19 February 2016 at 12:06

  Då de som anklagar pratat om en viss incident borde han kanske ge sin version om just den incidenten istället för att prata om hur han och Pedro är som personer. Vore bra att nämna något av dessa hål som finns i Pedros historia om man ändå påpekar att de finns. Att man inte blivit anklagad för våldtäkt någon annan gång de senaste 15 åren betyder ju ingenting heller.

  • Hiho
   19 February 2016 at 01:45

   Bland det dummaste man kan göra är att uttala sig om något. Det finns många hål i denna anklagelse, men orkar inte rabbla upp, bara att söka på deras uttalanden.

   • Eric
    19 February 2016 at 09:33

    Visserligen sant! Men hans uttalande fick mig inte att se saker till hans fördel. Nåja, det är rätten som ska döma, inte vi.

  Svara

  UFC ODDS
  UFC 27012
  Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
  Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
  Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
  Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
  Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
  Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
  Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...