Bekräftat: Jon Jones testade positivt för östrogenblockerare

Det har varit tyst om vilken typ av substans som Jon Jones har testats positivt för men på ett möte med NSAC ikväll ska det ha avslöjats vad han testades positivt för.

Två dagar inför UFC 200 flaggades Jon Jones (22-1) av USADA för doping och nu under kvällen hade Nevada State Athletic Commission ett möte och enligt MMA-journalisten Brett Okamoto på ESPN avslöjades det som Jones testades positivt för i ett test i juni innan den planerade matchen mot Daniel Cormier (18-1). Okamoto skriver i en tweet att den typ av substans han testades positivt för var östrogenblockerare, något som bland andra Chael Sonnen (28-14) och Rashad Evans (19-5) har misstänkt.

De två substanserna som han har testats positivt för är letrozol och klomifen och dessa verkar tillsammans med prestationshöjande medel genom att dämpa sidoeffekterna för de prestationshöjande medlen samt att de hjälper till med att starta om kroppens naturliga testosteronproduktion. NSAC beslutade enhälligt att förlänga Jones tillfälliga avstängning och ett formellt förhör kommer att hållas senare under året. Jones har anlitat anti-dopingadvokaten Howard Jacobs som senaste anlitades av Tim Means (25-7) och fick till en fölikning med USADA.

Foto: Mazdak Cavian

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Jon JonesNyheterSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel
4 Kommentarer
 • Frantic
  18 July 2016 at 09:28

  Sonnen hade alltså rätt när han sa detta bara någon dag efter på Rogans podcast.

 • Idealman
  19 July 2016 at 12:55

  Allt hans prat inför DC matchen om hur han hade förändrats och blivit en bättre människa.. Snacka om att förstöra sin karriär och slösa sin talang. Tragiskt.

 • Svara