Bekräftat: Jose Aldo skadad inför UFC 189

Flera källor antyder nu på att UFCs fjäderviktsmästare faktiskt är skadad, det betyder dock inte att matchen inte blir av.

I natt kunde MMAnytt rapportera rykten om att UFCs fjäderviktsmästare Jose Aldo skadad sig inför mötet med Conor McGregor UFC 189, nu kan bland andra UFC Nederland och Globo bekräfta nyheten. Aldo ska enligt uppgifterna ha brutit ett revben under träningen, men ska även enligt informationen vara villig att gå match. I dagsläget har UFC ännu inte uttalat sig om matchen och skadan, det är därför inte klart vad som händer.

Det mest antyder dock på att matchen skjuts fram något, då revbensskador av denna sort oftast endast tar en månad att läka. Enligt MMA-skribenten Guillerme Cruz vill Aldo fortfarande möta McGregor på UFC 189, det återstår att se om Nevadas idrottskommission skulle tillåta sådant. Det har förekommit ett antal obekräftade rykten om att Aldo skadat sig under sparringmatch med träningskamraten Renan Barao.

Mötet mellan Aldo och McGregor är ett av de mest efterlängtade, påkostade och omtalade på flera år. Marknadsföringen och uppmärksamheten matchen fått överstiger det av flera andra huvudmatcher sammanlagt.

Det återstår att se hur UFC väljer att agera samt vad Aldo har för återhämtningsperiod.

Kategorier
NyheterSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
8 Kommentarer
 • ChuteBoxe
  24 June 2015 at 11:40

  Som jag trodde, det var för bra för att vara sant. Förhoppningsvis får vi se McGregor i alla fall mot någon bonde.

 • OlofDenAndra
  24 June 2015 at 11:43

  Edgar förtjänar första förfrågan om inte han vill ta den låt vem som helst ta den

 • Lallarn
  24 June 2015 at 12:04

  Finns bara ett ord som är tillräckligt starkt för detta: Bajskorv!

  Får hoppas att Edgar, Mendes, Faber eller Swanson är intresserade av att gå en match mot Conor på denna gala.

 • JonteB
  24 June 2015 at 12:20

  Märklig diskussion här grabbar imo, jag skulle bli förvånad om UFC inte mycket hellre skjuter på matchen en månad än låter McGreger möta någon annan fighter han kommer vara underdog mot.

  Hoppas såklart den blir av OM Aldo kan fightas hyfsat nära toppen av sin förmåga.

  • DannyBoy
   24 June 2015 at 02:44

   Omöjligt. De har investerat för mycket i denna gala för det. Enda rimliga är McGregor mot någon annan för interim. Någon handplockad för att förlora och sen match i höst mot Aldo.

 • Timpppa
  24 June 2015 at 04:27

  Så j-vla tråkigt, men om Aldo inte kan köra 100%, in med Frankie!

 • DannyBoy
  24 June 2015 at 05:08

  Vad är det för idiot till Sparringpartner som drar en spinning heelkick i bröstkorten på Aldo 2,5 veckor innan hans livs största match?

 • Godless
  24 June 2015 at 06:50

  Förvånade?

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...