Belforts testosteronnivåer var låga i senaste matchen

Under ett mediascrum i sitt gym i Rio de Janeiro så berättade utmanaren Vitor Belfort under veckan att hans testosteronnivåer var lägre än normalt i hans senaste match. Inför matchen så anklagades han för att missbruka TRT-behandlingen som han undergår, men detta är alltså inte sant, enligt brasilianaren.

Vitor Belfort (24-10) vann imponerande mot Dan Henderson (29-11) i UFC Fight Night 32:s huvudmatch och blev därmed, trots osäkerhet från UFC:s sida till en början, garanterad en titelmatch i mellanviktsklassen. Trots matchens vikt för Belforts framtid i organisationen så handlade den största delen av försnacket om faktumet att det skulle bli den första professionella MMA-match där båda deltagarna tilläts att undergå TRT (testosterone replacement therapy) och många var oroliga att detta skulle missbrukas av veteranerna. Belfort uppger dock såhär i efterhand att så inte alls var fallet

“My (testosterone) levels were low in my last fight,” berättade Belfort för reportrar i sitt gym i  Rio de Janeiro, Brasilien under veckan. “I have all the exams to prove that I have a disease. It’s simple.”

Enligt Brasiliens atletiska nämnd så visste man, tack vare tester, om Belforts låga nivåer innan matchen, men detta är dock inte emot reglerna på något sätt. Matchen kunde därför fortgå utan förhinder.

Belfort har på senare tid skapat en hel del rubriker runtom i MMA-världen, då han av många har anklagats för att missbruka TRT-behandlingens villkor. Hans senaste framgångsrika prestationer har samtliga varit i Brasilien och grunden till misstankarna mot Belfort ligger i att vissa misstänker landets atletiska nämnd för att titta åt andra hållet medan Belfort missbrukar behandlingen. Dessa misstankar har förnekats kraftigt av Belfort själv och UFC:s vd Dana White.

Behandlingen används av ett flertal, oftast äldre, fighters som av olika skäl har låga testosteronnivåer. Detta tillstånd kan, utan behandlingen, vara farligt.

Kategorier
UFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
19 Kommentarer
 • Anton Lundström
  20 November 2013 at 06:05

  BLAÅEEÅÅHÅHÅÅEÅEÅ TRT AAAMAGAAAAAAAAAD!!!!!!!!!!!!! oj, va dom låga? börjar bli så jävla uttjatat att höra allt skit.

 • Niklas Eriksson
  20 November 2013 at 06:08

  Jag ändrar rubriken lite: Belfort PÅSTÅR att hans testosteronnivåer var låga i senaste matchen. ;)

  • np85
   20 November 2013 at 07:21

   De var säkert låga precis inför matchen när han testades men tvivlar på att de höll sig inom det normala intervallet vid alla tillfällen under hans flera månader långa camp inför matchen…

   • Stenansiktet
    20 November 2013 at 08:10

    Det är så TRT-användarna fuskar. Så klart att dessa har en enorm fördel gentemot rena fighters.

  • Lego
   20 November 2013 at 11:21

   Jesus intygar. Nacken kom från ovan.

 • Pugnator
  20 November 2013 at 06:19

  Klart att dom är låga om man har knaprat testo i evigheter tidigare.

 • Rocky balls
  20 November 2013 at 07:09

  Men jag tycker Belfort är grym även utan testosteron behandling skulle han varit det, Han är en av dom största någonsin i mma och i UFC om man kollar tillbaka.
  Han förändrade hela sporten och man undrade om någon ens kunde slå detta monster men så kom Couture och vann över Belfort. Belfort hade en svaghet, Det var konditionen.
  Nu när konditionen är bättre och med mer erfarenhet att välja rätt lägen att anfalla är han grym!

  Kan dock hålla med om att det tar bort lite när folk håller på att dopa sig även om nu Belfort gör det lagligt, Det tar bort lite och någon true champ kan man ej bli med sån skit, Är så mycket emot Steorider och fusk!

  Men en av dom största någonsin i Ufc är han, Om inte den allra största, Han har ju varit med sen start nästan, Ingen annan gammal är väl kvar? Tito har ju lämnat ufc och den versionen av tito på senare tid är inte bra!

  • Shadd
   20 November 2013 at 07:49

   Den hår frisyren! Den levelade upp honom! Fast jag tycker att han borde klippa bort håret som hänger vid nacken… han passar bättre sådär.

   Du har rätt dock! Han är en av dom största inom UFC.

   • Headown
    21 November 2013 at 05:26

    Ja eller inom Mma överhuvudtaget. Bra fighter, tråkig personlighet imo.

  • Guest
   20 November 2013 at 08:22

   Håller med om att han vart med länge.. dock med frånvaro. 2004 lyckades han ta bältet från Couture genom en match som jag såg som NC. Sömmen på Belforts handske skar upp ett cut på ögonlocket hos Couture och därmed vann han ett rätt så kortsiktigt mästarbälte då Couture såg till att doktorn stoppade deras rematch. Men men Vitor är grym.. att han käkar hästkött precis som Overrem brukade göra ser jag som en självklarhet dock.

  • zappito
   20 November 2013 at 08:24

   Håller med om att han vart med länge.. dock med frånvaro. 2004 lyckades han ta bältet från Couture genom en match som jag såg som NC. Sömmen på Belforts handske skar upp ett cut på ögonlocket hos Couture eller om det helt enkelt var en nagel.. “pet pet ni vet” och därmed vann han ett rätt så kortsiktigt mästarbälte då Couture såg till att doktorn stoppade deras rematch. Men men Vitor är grym.. att han käkar hästkött precis som Overrem brukade göra ser jag som en självklarhet dock.

 • Mazdak Mma Nytt Cavian
  20 November 2013 at 07:53

  Hur ni än vrider å vänder på de så missbrukar han testosteron. De e inget snack om hormon terapi, hans blod e trt för nån med låga värden.

  • Mr.V
   20 November 2013 at 09:12

   Wtf? Vad fan ska det ens betyda?

   Du menar att om dom tog Vitors blod och injekterar i någon med låg testosteron nivå så kommer den personen hamna på en normal nivå?

   • Mazdak Mma Nytt Cavian
    20 November 2013 at 10:03

    Exakt, gubben e 40 men inget antyder de. Hans kropp är full av hormoner

 • freddie
  20 November 2013 at 10:03

  Man får vara bra dum för att inte se TRT som doping. Ingen tycker det är okej att bloddopa sig bara för att man får mindre syreupptagningsförmåga när man blir äldre t.e.x även fast det skulle va precis samma sak. Att ge kroppen nåt som inte är naturligt är ju hela grejjen med just doping.

  “Nämen jag börjar bli gammal och kan inte ta upp syre som när jag var 22. Därför borde jag få dopa mig.” Haha, ni hör själva hur idiotiskt det låter.

 • Buggy Reynolds
  20 November 2013 at 10:16

  ahahahahahah!!

 • Tomas
  21 November 2013 at 07:05

  “Behandlingen används av ett flertal, oftast äldre, fighters som av olika skäl har låga testosteronnivåer. Detta tillstånd kan, utan behandlingen, vara farligt.”

  För en som inte kan ett skit om sånt här, varför drabbas fighters så ofta av detta “farliga tillstånd”? Man (jag) hör ju så gott som aldrig om “vanligt” folk som lider låga testosteronnivåer och måste medicineras. Är det pga tidigare intag av dopingpreparat som gör att dessa fighters har för låga värden nu?

  Man kunde ju tro att detta är en smittsamt åkomma som hoppar mellan fighters då det används till höger och vänster och skylls på att de har nån sjukdom som gör det :P

 • Homan Zahedi
  21 November 2013 at 09:41

  Kanske bör påpekas att det aldrig handlade om att missbruka TRT i denna matchup. Utan de flesta diskussioner handlade om hur TRT ens är tillåtet i MMA. Det som är skandalen här, att fighters är tillåtna att använda hormonbehandling till skillnad från alla andra sporter.

 • Svara