Bellator tecknar kontrakt med Josh Koscheck

Welterviktaren följer Phil Davis och blir den andra UFC-stjärnan att ta steget över (eller ner?) till Bellator de senaste månaderna.

Det var under fredagens Bellator 139 som man alltså annonserade sitt senaste nyförvärv i veteranen Josh Koscheck (17-10). Det kan för vissa komma som något av en överraskning då amerikanen varit en del av UFC sedan den första säsongen av The Ultimate Fighter för mer än tio år sedan och därefter gjort så mycket som 25 framträdanden i oktagonen. Faktumet att bland andra Dana White vädjat om att “Kos” bör pensionera sig kan även det spela in i förvåningen över flytten.

Det är inte svårt att första Whites vädjan – 37-åringen har förlorat sina senaste fem matcher varav de fyra senaste genom avslut, alltsomoftast oerhört våldsamma sådana. Exempelvis som det mot Tyron Woodley (15-3) på UFC 167 då den betydligt större motståndaren på ett brutalt sätt knockade Koscheck. Det senaste framträdandet var i mars då Erick Silva (18-5) ströp ut “Kos”. För att vara rättvis bör det tas i åtanke att det är oerhört tuffa motståndare som besegrat amerikanen som mötte Johny Hendricks (17-3) och Robbie Lawler (25-10) efter varandra. Jake Ellenberger (30-9) ströp även han ut Koscheck under UFC 184 i början av året.

Man nämnde varken datum för debut eller potentiella första motståndare för Koscheck.

 

Kategorier
BellatorJosh KoscheckNyheterSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
En kommentar
 • MMAkungen
  27 June 2015 at 12:34

  Tycker att Dana är en “hycklare” i avseenden när han önskar att fighters ska “pensionera” sig.
  Vi har hört det flera ggr från hans sida om allehanda fighters, exempelvis Crocop, efter att han förlorade tre matcher i rad på K.O, men nu har man istället tagit tillbaka honom i organisationen.

  Visst är det så att det finns fighters som bör pensionera sig, och fighters som borde ha gjort det tidigare, och naturligtvis kan man ha åsikter om hur ngn bör pensionera sig eller inte. Men i slutändan så är det endast fightern själv som känner om han eller hon har mer att ge.
  Visst ser det illa ut när en fighter förlorar flera matcher i rad på K.O, och man kan lätt dra slutsatsen att denne bör “pensionera” sig. Men vi ska också komma ihåg att det kan vara små faktorer och misstag som föranlett till en förlust, det behöver inte alltid bero på att fightern i sig är “färdig”.

 • Svara