Beneil Dariush radar upp sin andra raka vinst mot Rashid Magomedov

Beneil Dariush tog hem ett domslut efter en något seg match mot Rashid Magomedov.

I den andra matchen på huvudkortet ställdes topp 10-rankade Beneil Dariush (14-2) mot topp 15-rankade dagestaniern Rashid Magomedov (19-2) i ett lättviktsmöte.

Matchen kom att bli något seg och möttes av en del burop. Bägge herrar visade stor respekt för varandra, fightades väldigt kalkylerat och det höll sig jämnt från början till slut.

Dariush kontrollerade klinchen

Dariush var den som höll pressen och var mest aktiv, även om Magomedov stundvis exploderade med hårda sparkar och slag. Dariush var även mycket effektiv med att få upp Magomedov mot buren där han jobbade med knän i klinchen och mjölkade ut varje sekund av kontroll som han kunde.

Om han hade steppat upp tempot en aning hade Magomedov kunnat få med sig domarna, men han tog för lång tid på sig i varje rond och var en aning mer bekväm med ryggen mot buren än han borde ha varit. I slutändan gick poängsegrn till Dariush med knappa marginaler.

Matchstatistik och resultat

Lättvikt: #9 Beneil Dariush besegrade Rashid Magomedov #15 via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 29-28)

Foto: Vince Cachero

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Beneil DariushNyheterRekommenderatResultatSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara