Benson Henderson siktar på guld: “Jag vill ha ett UFC-bälte runt midjan”

Benson Henderson har siktet inställt på guld och inget annat. Det är ett mästarbälte Henderson vill ha och det verkar uppenbarligen inte spela någon som helst roll om det är i lättvikt eller weltervikt så länge det handlar om en titelmatch för UFC.

Benson Henderson har för vana att pendla viktmässigt mellan lättvikt och weltervikt och tycks trivas utmärkt med att ha det så. För andra gången inom loppet av ett år har han nu växlat upp till weltervikt igen och berättar i en intervju om de många fördelarna han åtnjuter till följd av detta. “Det känns mycket hälsosammare och sundare”, berättar Henderson. “Jag behöver inte oroa mig för vikten och behöver inte heller hålla på och räkna kalorier.”

Den förre lättviktsmästaren har helt klart siktet inställt på en titelmatch igen och det verkar inte bekymra den amerikanske UFC-fightern det allra minsta om denna fight sker i lättvikt eller weltervikt. Det viktigaste enligt Benson Henderson är att han får ett UFC-bälte om midjan.

Benson Henderson, som i intervjuer ofta talar om sin kristna tro, ställs på lördag 28 november mot Jorge Masvidal i huvudmatchen under UFC Fight Night 79 i Seoul, Sydkorea. För Henderson är detta med UFN 79 i Seoul nästan som att slåss på mammas gata eftersom hans släkt på moderns sida kommer från just Sydkorea.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Benson HendersonJorge MasvidalSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara