Benson Henderson vs Thiago Alves planeras för UFC’s debut i Sydkorea

Den första matchningen planeras för UFC’s debutgala i Sydkorea i november och det blir ser ut att bli en welterviktsmatch mellan Benson Henderson och Thiago Alves.

Inget officiellt uttalande har kommit från organisation gällande matchningen men Benson ”Smooth” Henderson (22-5) borde vara öppen för att ta sig an Thiago ”Pitbull” Alves (21-10) då han är desperat att få delta på UFC’s första besök i Sydkorea. Henderson har nämligen ett sydkoreanskt ursprung då hans mor är född i Sydkorea vilket är anledningen till varför han så gärna vill vara en del av matchkortet i november.

Under The MMA Hour med Ariel Helwani i maj förklarade Henderson:

“I’ll do whatever it is I physically, possibly can,” sa Henderson. I will be ready for that Korea card. And you’re going to see a whole new beast.”

”Smooth” som senast gjorde sin welterviktsdebut för UFC då han hoppade in på kort varsel mot den markant större Brandon Thatch. En match som Henderson tillslut lyckades vinna när han knep in en rear-naked choke på den stora welterviktaren. Den vinsten bröt en förlustsvit på två raka matcher för Henderson som hade fått se sig besegrad av den nuvarande lättviktsmästaren Rafael dos Anjos och titelutmanaren Donald Cerrone.

”Pitbull” gick match mot Carlos Condit i sin senaste drabbning i oktagonen. En match som Alves förlorade via teknisk knockout då domaren valde att avbryta matchen i rondvilan mellan den första och andra ronden på grund av att Condit brutit näsan på brasilianaren.

Vem har du som vinnare mellan dessa två?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
NyheterSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
4 Kommentarer
 • Yourston
  20 August 2015 at 10:46

  Gött! Bra matchning, förutsatt Bendo vågar stå upp mot Alves.

 • Jon Jonen Engqvist
  21 August 2015 at 12:31

  Om Nordkorea och Sydkorea slutar bomba varandra så blir det nog bra..

  • Kenny Starfighter
   21 August 2015 at 10:00

   Ja de där kom lite olägligt

 • ViktorElias
  21 August 2015 at 08:36

  Ska bli riktigt kul att se en Benson som är anpassad för weltervikt den här gången.

 • Svara