Besam Yousef: “Att UFC kommer till Sverige är en historisk händelse”


Foto: Keith Gustafsson.

En av de svenskarna som lyckades få chansen att skriva på ett UFC-kontrakt i dagarna var Besam Yousef ifrån Göteborg. Just den här stunden har han drömt om i flera år.

“Det känns lite overkligt, säger Yousef till MMAnytt om det undertecknade kontraktet på fyra matcher med UFC. “Jag har nog vetat om det sedan i december, men det är fortfarande overkligt.”

Yousef kommer att möta norrmannen Simeon Thoresen i en match på det preliminära kortet av UFC on Fuel TV 2 den 14 april på Globen i Stockholm.

“Så fort jag fick reda på att jag fått en match, så fick jag reda på motståndaren. Han är en riktigt vass grappler som jag uppfattat det som. Han är en tuff motståndare.”

Att denna motståndare också är en skandinav gör inte Yousef så mycket.

“Vad ska man säga,” fortsätter Yousef. “Jag är inte i den positionen att gnälla. Det spelar inte så stor roll.”

“UFC gör lite som dom vill. Jag är inte nervös för det, jag har fått den här möjligheten. Jag kör, går det så går det. Men man får hoppas på det bästa. Jag är inte så nervös för hur det går, utan tar en match i taget. Om UFC inte skulle välja mig så finns det säkert 500 andra som kan ta min plats. Så varför dom valde mig har jag inte fått någon speciell motivering för, men jag antar att det är ett plus att vara obesegrad. Ett bälte borde vara ett plus också.”

Fick uppleva mycket kritik
När nyheten om att Yousef fått sitt UFC-kontrakt dök upp på MMAnytt så togs det inte emot av alla på ett fullständigt positivt sätt. Många riktade kritik mot hans tidigare motståndare, och att han därför inte var värd ett UFC-kontrakt.

“Jag har läst en hel del kommentarer på MMAnytt, men jag gav upp efter ett tag. Det är väldigt tråkigt.”

“För det första att UFC kommer till Sverige, att Sverige hamnar på MMA-kartan. Jag fattar inte grejen med att klaga. Jag tror alla svenska MMA-proffs har UFC som mål. Alla strävar mot samma mål. Säg att du har två av Sveriges bästa fighters i 84 kilo. Varför ska de möta varandra på hemmaplan? Det förstår jag inte. De strävar efter samma mål. Den förlusten kan vara förödande. Jag tror svenskarna måste hålla ihop, hjälpas åt, och se till att så många som möjligt ska hamna i UFC.”

“Fansen ska ju självklart glädjas över att svenskar hamnar i UFC. Jag menar, det här snacket om att det bara är en massa svenskar på matchkortet, det är ju kul att folk ifrån Sverige går på galan. Det är en historisk händelse. För första gången kommer UFC till Sverige, och det är kul att svenskar får vara med på matchkortet.”

“Jag tycker det är tråkigt att folk snackar skit om alla, men det är inte bara i mitt fall. Folk snackar skit om Alexander Gustafsson och om Jycken [Magnus Cedenblad] också, det är tråkigt. Jag förstår att det är många bra fighters i min vikt också, och de lär få sin chans de med. Jag förstår inte bara vad man får ut av att skriva en massa skit. Släpp tangentbordet och musen och gå och träna så hamnar ni där själva. Jag förstår inte vad de uppnår med allt skitsnack.”

Detbutmatchen ser man inte förbi
Trots allt motstånd bland svenska fans så är Yousef fullständigt fokuserad. Han har förvisso ett kontrakt på fyra matcher, men alla matcher räknas. Om du går in med en förlust i den första matchen så kommer kan du ligga illa till om man förlorar nästa match.

“Jag tar en match i taget. Jag har fått den här matchen, och då ska jag ge allt jag har. Jag tänker inte mycket längre än så. Jag är väldigt realistisk, någon eventuell titelmatch finns inte ens i tankarna. Det ligger långt bort. Jag har fått en match nu, så den tar jag först. Jag har inga planer att möta Georges St-Pierre riktigt ännu.”

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Svenska FightersSvenska NyheterUFC
36 Kommentarer

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...