Bettinganalys inför UFC 149: Faber vs Barao

Helgens gala, UFC 149, tar plats i Scotiabank Saddledome i Calgary, Kanada. Huvudmatchen är mellan Urijah Faber och Renan Barao, och avgör vem som är nästa man på bantamviktsbältet, och Dominick Cruz.

 Chris Clements (2.23) vs Matt Riddle (1.67)

Chris Clements (11-4) (1-0 i UFC), kommer från en delad domslutsvinst mot Keith Wisniewski på UFC 145 i april tidigare i år. Detta var den enda gången “The Menace” gått alla tre ronder ut. Samtliga av hans andra 10 vinster kommer via T/KO. Clements har nu radat upp 5 raka vinster, och den hårtslående kanadensaren siktar på att utöka sin segersvit med ytterligare en vinst under lördagsnatten. Matt Riddle (6-3) (6-3 i UFC) är känd för sin vilda slugger-stil. Han startade sin karriär i UFC efter att ha deltagit i The Ultimate Fighter 7. Matt Riddle är den större och starkare fightern av dessa två och, av deras senaste matcher att döma, även den mer uthållige fightern. Frågan är om han kan överleva Clements överhandsbomber. Jag tror att Riddle får svårt med att ta ner och hålla kvar Clements på marken, och istället blir utslagen stående.

Vinnare: Chris Clements (2.23)

Brian Ebersole (1.28) vs James Head (3.75)

Brian Ebersole (50-14-1-1) (4-0 i UFC) är en veteran inom sporten. Med 66 gångna MMA-matcher har han aldrig förlorat på T/KO, och sitter just nu inne på en imponerande segersvit på 11 raka vinster. Jag har svårt att se James Head (8-2) (1-1 i UFC) vinna den här matchen. Ebersole har både bättre brottning och grappling. James Heads enda riktiga chans är i den stående delen av matchen, och även där har han tuffa odds att handskas med. Heads två förluster kommer mot Jesse Forbes och Nick Ring, som brottade sönder och tröttade ut honom på marken. Jag förutspår att NCAA Division 1-brottaren Ebersole kommer att implementera en liknande gameplan och ta hem det här relativt enkelt.

Vinnare: Brian Ebersole (1.28)

Cheick Kongo (2.02) vs Shawn Jordan (1.81)

Varför oddsmakarna har valt att sätta Shawn Jordan (13-3) (1-0 i UFC) som favorit mot Cheick Kongo (17-7-2) (10-5-1 i UFC) kan jag inte riktigt förstå. Visst, Jordan tränar med Greg Jackson, som säger att han är outtröttlig. Men jag tror inte att det räcker. Sedan är tungviktsdivisionen sjukt svårtippad, då “punchers luck” spelar in här betydligt mer än i andra divisioner, just på grund av att majoriteten av tungviktarna har kraften att avsluta matchen på ett slag. Kongo är den mer erfarne och mycket mer tekniska fightern, och han bör lyckas hålla Jordan på avstånd och plocka isär honom under matchens gång.

Vinnare: Cheick Kongo (2.02)

Hector Lombard (1.31) vs Tim Boetsch (3.50)

Jag personligen har längtat efter att se Hector Lombard (31-2-1-1) i UFC i flera år. Nu är det äntligen dags för hans debutmatch. Han har inte blivit besegrad på sina 25 senaste matcher, och kommer senast från en T/KO vinst mot Trevor Prangley. Lombard har avslutat 24 av sina motståndare, uppdelat på 17 T/KO’s och 7 submissions. Han är svartbältare i BJJ och 4e dans svartbältare i Judo. Man ska dock aldrig räkna bort “barbaren” Tim Boetsch (15-4) (6-3 i UFC) som nu är inne på sin andra vända i UFC. Han kommer för närvarande från tre raka vinster, senast mot Okami som han besegrade på KO i tredje ronden efter att klart och tydligt ha förlorat föregående två ronder. Boetsch är en utav de större och starkare mellanviktarna i UFC idag, men frågan är om det räcker mot den snabbe knockoutartisten Lombard. 3.50 i odds på Boetsch är absolut spelvärt, då det alltid finns en chans att han vinner. Jag tar dock det säkra före det osäkra och väljer Lombard som vinnare i den här matchen.

Vinnare: Hector Lombard (1.31)

 Urijah Faber (2.50) vs Renan Barao (1.48)

Jättesvår match att förutspå resultatet för. Har velat fram och tillbaka under dagarna. Det känns som att den här matchen verkligen kan gå hur som helst beroende på deras gameplans och deras utförande av den. Jag tycker absolut att Urijah Faber (26-5) (2-1 i UFC) är en underdog, dock inte så mycket som 2.50 i odds. Något man bör ha i åtanke innan man satsar på den här matchen är följande: Renan Barao (28-1) (3-0 i UFC) är 12 centimeter längre än Faber. Faber har förberett för match bra mycket längre än Renan Barao som fick hoppa in som ersättare, och har således inte hunnit förbereda sig lika länge för att komma i matchform. Barao har förmodligen lite bättre stående och grappling, Urijah har bättre brottning. Barao är obesegrad i sina 28 senaste matcher. Bägge herrarna har kraft att avsluta matchen både på submissions och på slag. Jag tror att Barao, som tränat med Jose Aldo inför matchen, kommer att köra samma gameplan som Fjäderviktschampen gjorde – legkicks. Kommer Faber kunna ta ner Barao, och om han lyckas med det, kommer han kunna göra skada på marken mot svartbältaren? Svår match att betta på, men jag lutar åt Barao.

Vinnare: Renan Barao (1.48)

Sammanlagt odds: 11.18

Alla odds tagna från betsafe.com

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
UFC
10 Kommentarer
 • Homan Zahedi
  21 July 2012 at 11:34

  bra analys

  • Jens ☠
   22 July 2012 at 08:48

   Tydligen inte.

  • yonsson
   22 July 2012 at 12:35

   Katastrofanalys ju!
   Jag satte pengar på Boetsch och ännu mer pengar på Court McGee. Nu vann ju visserligen Ring den senare matchen, men det borde han inte gjort enligt mig.

 • Melker Wångdahl
  21 July 2012 at 11:49

  Vettig analys, tycker dock att ni behöver skriva lite om “spelvärde” på fighterna.
  Att spela Ebersole till 1.28 t.ex är ju ganska kasst.

  • Frantic
   22 July 2012 at 12:46

   Håller helt med, samt att om en match är väldigt svårspelad och om man då har 2.5x pengarna i odds på en av killarna som kliver upp i ringen så är det solklart vem man spelar på.

   Det är då spelvärde faller in och avgör.

   • Armin Siggesjö
    22 July 2012 at 10:57

    Analysen är skriven för helheten. Det totala oddset. Sedan kan det ju alltid vara bra att få någon annans syn på saken om man ändå har bestämt sig för att betta på en match, men vill få veta så mycket som möjligt i förväg. Vem satsar bara på 1 match? Jag satsar alltid i kombinationer och har för det mesta vunnit bra på det.

    • Frantic
     23 July 2012 at 09:53

     Hmmm jag skrev ett långt inlägg här som svar men det kom upp något rött felmeddelande när jag skulle posta det så det kom aldrig. Nåväl tar och skriver om den korta versionen. Jag gillar alla analyser av fighter (även dina) för att se om det är något som man själv har missat innan jag bettar. Jag liksom du ligger bra med + när det gäller bettande på MMA, men jag har inga problem alls att spela på en fighter (single) när oddset tilltalar för det. (Däremt spelar jag aldrig på mer än en trippel.) Faber var en sådan fight och nu med facit i hand kan man bara erkänna att oddsättarna hade rätt. Som oftast hittar man de intressanta oddsen på underkortet för där har jag kännslan att oddsättarna inte riktigt har stenkoll än.

 • Peter
  22 July 2012 at 12:26

  200 spänn på kongo, faber, ebersole, lombard, clements ger 4000… låt oss nu hoppas =)

 • Svara

  UFC ODDS
  UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
  Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
  Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
  Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
  Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
  Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
  Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

  Khamzat vs. Li

  Lördag | 00:00 | UFC
  Khamzat via KO
  2.50
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...