Betsafe: Bettingtips inför UFC 157: Rousey vs Carmouche

Helgens UFC-gala äger rum i Honda Center i Anaheim, California och innehåller den första kvinnliga MMA-matchen i UFC:s historia – titelmatchen mellan Ronda Rousey och Liz Carmouche.

Kvällens huvudmatch är som sagt då en titelmatch, där armbarspecialisten Ronda Rousey ställs mot den före detta marinsoldaten Liz Carmouche. Utöver det historiska slaget mellan de två första kvinnliga utövarna i UFC någonsin, så finner vi en hel del andra intressanta matcher, inte minst sett från bettingperspektiv.

Odds från Betsafe:

Huvudkort

 • Kvinnlig bantamvikt Ronda Rousey (1.07) vs (8.80) Liz Carmouche
 • Lätt tungvikt Lyoto Machida (1.51) vs (2.60) Dan Henderson
 • Bantamvikt Urijah Faber (1.27) vs (3.85) Ivan Menjivar
 • Weltervikt Court McGee (1.35) vs (3.25) Josh Neer
 • Weltervikt Josh Koscheck (1.23) vs (4.25) Robbie Lawler

Underkort

 • Tungvikt Brendan Schaub (1.60) vs (2.37) Lavar Johnson
 • Lättvikt Michael Chiesa (1.45) vs (2.75) Anton Kuivanen
 • Fjädervikt Dennis Bermudez (1.25) vs (4.00) Matt Grice
 • Lättvikt Sam Stout (2.18) vs (1.70) Caros Fodor
 • Weltervikt Kenny Robertson (2.50) vs (1.54) Brock Jardine
 • Weltervikt Jon Manley (2.40) vs (1.57) Neil Magny
 • Weltervikt Nah-Shon Burrell (1.91) vs (1.91) Yuri Villefort

Självklart är 8.80 på Liz Carmouche lockande, men för att man faktiskt ska tjäna på att satsa på henne så måste hon ju faktiskt vinna också. Så frågan är om hon verkligen är kapabel till det. Ronda Rouseys stående game har sett bedrövligt ut i hennes senaste matcher, och jag tror att hennes första förlust kommer att vara just via T/KO. Frågan där är bara vem som utdelar den, och när det blir. Även om Carmouche är en otroligt duktig fighter så tror jag tyvärr inte att hon är rätt person för jobbet, och vi lämnar således den matchen helt utanför dagens bettingkombination.

Det finns ett antal underdogs denna gala som jag tror har riktigt bra chans att ”skrälla”. Jag pratar bland annat om Dan Henderson, Lavar Johnson, Sam Stout och Matt Grice.

Lyoto är en utav lätt-tungviktsdivisionens absolut bästa fighters. Han har endast tre förluster i sin karriär, och detta mot de f.d mästarna Shogun och Rampage samt den nuvarande mästaren Jones. Det finns inte många som har mycket att sätta emot Lyoto, men jag tror absolut att Henderson är rätt man för jobbet. En 5-rondare hade blivit tufft för Hendo, om vi kollar på hans senaste krig mot Shogun. Lyckligtvis är dock denna match tre ronder, och inte fem. Henderson kommer från fyra raka vinster mot bl.a Fedor Emelianenko och Rafael Cavalcante. 2.60 på Henderson är absolut spelvärt och jag tror han tar Lyoto och blir näste man på bältet (efter Alexander Gustafsson självklart).

Beträffande Lavar Johnson så var jag väldigt imponerad av hans framträdanden i hans senaste matcher mot Beltran och Barry. Mot Struve sist så gick det inte riktigt lika bra, vilket ändå är förståeligt med tanke på vilken form Struve har haft i sina senaste matcher, då han avslutat samtliga fyra senaste motståndarna och dessutom fått flera bonusar för mödan. Nu ställs dock Johnson mot motstånd av lite lägre kaliber än sist, då han nu tar sig an amerikanen Brendan Schaub. Herr Schaub har ett rekord på 8-3, där samtliga förluster kommer via KO, vilket gjort att det börjat florera rykten kring hur hårda smällar han kan ta, och uttrycket glashaka har nämnts ett antal gånger i samband med hans namn. Jag sluter upp bakom skaran som menar att Schaub kanske inte borde stå och växla slag med vem som helst, och om han gör samma misstag mot Johnson som han gjort mot Rothwell och Nogueira så blir det med största sannolikhet god natt återigen för Schaub. Ett odds om 2.37 på Lavar Johnson är absolut spelvärt.

TUF-vinnaren Michael Chiesa, med Team Alpha Male i ryggen , tar emot finländaren Anton Kuivanen på underkortet. Cheisa är för närvarande obesegrad och har ett proffsrekord på 8-0, där han dessutom avslutat sex av sina motståndare, varav fem utav dem i första ronden. Samtliga sex avslut kom via submissions. Finländaren Kuivanen har lite mer erfarenhet i buren, med sammanlagt 22 matcher, uppdelade på 17 vinster och 5 förluster. Hur mycket jag än vill att Anton Kuivanen ska vinna, på grund av halvpatriotiska känslor för vårat kära grannland i öst, så tror jag tyvärr att chansen är minimal. Jag förväntar mig att Chiesa kommer att ta Kuivanens rygg och arbeta mot den femte raka rear naked choke-vinsten i rad.

100kr @ Henderson, Johnson, Chiesa till totalt odds hos Betsafe om 8.93 = 893:-

Vad tror ni själva? Hur har ni bettat? Dela gärna med er i kommentarerna nedan av egna kombinationer!

Betsafe-MMAnytt

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
UFC
7 Kommentarer
 • Lukasz
  22 February 2013 at 07:01

  Blev jävligt förvånad över att Lavar är underdog mot Schaub. Tror definitivt att Schaub kommer bli tok knockad igen och få lämna organisationen.

 • Frantic
  22 February 2013 at 07:06

  Lavar Johnson är den enda jag kommer spela på i den här galan….

 • TWL
  22 February 2013 at 07:17

  Har själv spelat Lavar, Bermudez, Kosheck och Hendo.

 • Lallarn
  23 February 2013 at 09:33

  Håller med om allt i artikeln. SKulle även påstå att Josh Neer till 3.25 ggr pengarna är klart spelbar. Båda har 2 raka förluster i ryggen och måste nog vinna för att få behålla kontraktet. Har också alltid tyckt att Court McGee varit lite överskattad.

  • Armin Siggesjö
   23 February 2013 at 09:33

   Lustigt att du nämner det. Jag velade länge beträffande om jag skulle ha med Neer eller inte i min kombination, men fegade ur. Tror också att Neer har en riktigt bra chans ikväll.

 • Dreadwood
  23 February 2013 at 05:57

  Har lagt 500 på en trippel. Stout, Lavar och Kuivanen. Hoppas den går in nu.

  • Armin Siggesjö
   23 February 2013 at 09:33

   Stout och Johnson tror jag också på, Kuivanen dock är jag tveksam på men hoppas för din del att han vinner =)

  Svara

  UFC ODDS
  UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
  Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
  Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
  Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
  Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
  Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
  Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

  Khamzat vs. Li

  Lördag | 00:00 | UFC
  Khamzat via KO
  2.50
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...