Bild: Rodriguez och “Korean Zombie” tillsammans på sjukhuset

✅ Efter 25 minuter av ett intensivt krig som kan ha varit årets bästa match möttes de sedan i sjukhuset

Huvudmatchen på UFC Fight Night 139 i Denver, ett fjäderviktsmöte mellan “The Korean Zombie” Chan Sung Jung och mexikanske Yair Rodriguez, kan ha blivit en klassiker och därmed ett perfekt avslut till galan som markerade 25 år sedan den första UFC-galan hölls. I nästan fem fullständiga ronder gjorde herrarna upp, och precis när det såg ut som att en av dem höll på att dra ifrån fick den andra in en träff som satte stopp för frammarschen. Som numera välkänt fick Rodriguez in en armbåge som knockade motståndaren med endast en sekund kvar, och den storslagna segern var ett faktum.

Efter matchen la Jung upp följande bild tillsammans med Rodriguez på sjukhuset, for att cementera den ömsesidiga respekten mellan dessa fighters som lämnade allt i buren.

View this post on Instagram

자존심이 정말 많이 상합니다..많이 쪽팔리고..하하.. 그래도.. 태권도를 사랑하고 시종일관 예의바른 어린친구에게 진심으로 축하의 말을 전합니다. 이번 시합은 이정도로 만족해야하겠네요. 이제는 정말 괜찮습니다!! 다들 고마워요!!

A post shared by 정찬성 (@koreanzombiemma) on

Fotot för minnena till UFC 165 i Toronto, där Alexander Gustafsson och Jon Jones kolliderade i ännu en fantastiskt minnesvärd match som gick tiden ut.

Stor möjlighet för Rodriguez

Detta blev en storslagen seger för mexikanen, som återvände efter en lång frånvaro och dispyt med UFC för att stiga markant i rankningen genom att knocka den tionderankade fjäderviktaren i divisionen. För tillfället är Rodriguez rankad på femtondeplats i divisionen men denna segern kommer onekligen att ändra på det.

Knockouten över Jung var Rodriguez första seger i UFC på snart två år då han innan detta blev tilldelad sin första förlust i UFC när han blev utslagen av den forne mästaren Frankie Edgar. I januari 2017 knockade Rodriguez legenden BJ Penn i vad som då var den största segern han kammat hem hittills i UFC.

Vem vill du se Rodriguez möta härnäst? 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara