BJJ-Bloggen: Chael Sonnens “Submission Underground”

Chael Sonnen kan lägga till Grapplingpromoter på CV:et då han anordnar en fullspäckad “Submission Underground” om en och en halv månad. 

anderson-silva-vs-chael-sonnen-submit

Även fast Chael Sonnen (28-14) kanske inte var den bästa grapplern under sin UFC-karriär, åtminstone när det kom till att försvara trianglar, så har han verkligen fått upp ögonen för Jiu Jitsu nu när handskarna är upphängda.

Utöver ett par Metamoris-tävlingar arrangerar Sonnen nämligen sin egna Grapplingtävling på söndag den 17:e juli och kallar den för “Submission Underground.” Trogen sin bakgrund har han samlat några av de absolut bästa grapplers MMA har att erbjuda – innan Jake Shields (31-8) och Benson Henderson (23-6) möts i en oerhört intressant huvudmatch hittas bland andra en av Bellators främsta lätt tungviktare Muhammed “King Mo” Lawal (19-5) och den före detta UFC-fightern och nuvarande kommentatorn Kenny Florian (14-6) på matchkortet.

Veteranen Jens Pulver (27-19) skulle även han ha tävlat men under veckans “MMA Hour” avslöjade Sonnen att 41-åringen skadat sig vilket för tillfället lämnar 10:th Planets Nathan Orchard utan motståndare.

Hela matchkortet för Submission Underground är som följande:

 • Jake Shields vs. Benson Henderson
 • King Mo Lawal vs. Vinny Magalhaes
 • Kenny Florian vs. Filipe Braga Costa
 • Ricco Rodriguez vs. Fabiano Scherner
 • Nathan Orchard vs. TBE

Man använder sig av EBI-regler vilket kortfattat är det bästa existerande regelverket för att nästintill garantera avslut. Galan sänds live på FloCombat.com den 17:e juli.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
BjjChael SonnenExklusivtGrapplingNyheterSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
3 Kommentarer
 • berimbolo
  27 May 2016 at 12:19

  sweet! riktigt bra kort, hoppas det håller hela vägen.
  nån som vet vilka regler som det kommer köras efter? antar att det är sub only men är det 10 min och sen draw eller vågar man hoppas på EBI regler?

  • Denniz Löfgren Hasyilmaz
   27 May 2016 at 05:52

   Som det står i slutet av artikeln tillämpar man EBI-regler.

   • berimbolo
    31 May 2016 at 03:17

    sorry bro, läste på jobbet och missade tydligen den delen. good news tho!

  Svara