BJJ-Bloggen: Det där om att Ralek Gracie bokade sig själv i en match mot Garry Tonon…

Ni läste rätt – om mindre än en månad möter Ralek Gracie den kanske hetaste och enligt många bästa NOGI-grapplern i världen som huvudmatch för sin egen gala. Metamoris 7 bjuder på en hel del intressant, men inget kommer i närheten av Ralek mot Garry Tonon.

ralek-gracie

Metamoris 7

Metamoris återvänder med sin sjunde gala i Los Angeles den 17:e juli och bjuder på en rad intressanta matcher. UFC:s tungviktare Gabriel Gonzaga (17-11) mot Satoshi Ishi (14-5) som för övrigt möter Quinton “Rampage” Jackson (36-11) på Bellator 157 drygt 20 dagar innan dess, ONE Championships mellanviktsmästare Roger Gracie (8-2) väntar fortfarande på en motståndare sedan Marcus “Buchecha” Almeida drog sig ur (efter att aldrig ha kommit överens med Metamoris om matchen, men det är en annan historia) och såklart huvudmatchen – organisationens kontroversiella VD Ralek Gracie mot kungen av Submission Only, Garry Tonon. 

Jag vet inte riktigt om det är ett genidrag eller rent ut sagt dumdristigt, en sak som däremot är säker är att matchen kommer dra ögon till sig. Vilket kanske gör det till ett genidrag…

Det har susat rejält runt Ralek som efter att AJ Agazarm lurade till sig Metamoris Instagramkonto och berättade om organisationens utebliva löneutbetalningar har blivit en av de mest hatade individerna inom Jiu Jitsu. Gracie har även ett mindre roligt förflutet med Tonon då han enligt “The Lion Killer” själv försökte knyta upp honom i ett exklusivt kontrakt, något som är nästintill omöjligt för professionella grapplers om de vill försörja sig på sin idrott, för att förhindra Tonon att tävla för Eddie Bravos EBI.

Garry-Tonon

“Målet är att ge honom så mycket stryk som möjligt”

Tonon gästade Inside BJJ förra veckan och uppgav att målet med matchen är att ge Ralek Gracie så mycket stryk som möjligt, inom reglerna såklart. Han vill straffa VD:n framför hela världen och verkar inte alltför orolig över vad Ralek har att komma med på mattan.

Det är verkligen en galen match och det är väldigt svårt att tänka sig ett scenario där Tonon inte vinner övertygande. Med det sagt har konstigare saker hänt och faktum är ju att hans motståndare tränat grappling sedan innan han kunde gå. Är Ralek helt chanslös eller tror ni han kan chocka grapplingvärlden mot “Mata Leao”?

Kategorier
BellatorBjjExklusivtGracie Jiu-JitsuGrapplingMetamorisNyheterSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara