BJJ-Bloggen: Hur Conor McGregor och Dillon Danis kan ha förändrat Jiu Jitsu

Samarbetet mellan Conor McGregor och Dillon Danis inför UFC 202 kan mycket väl komma att förändra både MMA och grappling, samt skapa en helt ny yrkesgrupp för en stor skara “straight BJJ-guys.”

conor-mcgregor-dillon-danis

Dillon Danis till undsättning!

Conor McGregors (20-3) första förlust i UFC var en tung sådan och visade en uppenbar svaghet i irländarens repertoar, även fast det nog gjorts mer om McGregors påstått undermåliga grappling än vad är rimligt. Det råder ingen tvekan om att Conor är en duktig grappler både i ett MMA- och BJJ-perspektiv men faktum var att Nate Diaz (19-11) ströp ut honom och gjorde så relativt enkelt efter att matchen gått till marken.

McGregors svar inför returmatchen var att hämta in ett svartbälte i världsklass för att jobba på det som förlorade honom det första mötet med Diaz, hans Jiu Jitsu. Samarbetet är något revolutionerande då ingen av “Notorious” stjärnstatus gjort något liknande, åtminstone har något liknande inte fått i närheten av lika mycket uppmärksamhet som Dillon Danis roll inför helgens UFC 202 förut. Utöver att detta drag kan komma att påverka MMA och hur man förbereder sig inför motståndare med erkänt bra grapplingbakgrund kan det mycket väl komma att förändra Jiu Jitsu som sport.

22837c65a14b70650ce1480d290b6a6e

Kan ha påbörjat något stort 

Först och främst handlar det om pengar – McGregor spenderade 2,5 miljoner kronor på träningslägret inför UFC 202 och en del av den kakan gick till Danis, killen bodde, reste och levde ju med Conor och hans kompanjoner i flera månader inför returmatchen mot Diaz. Så ekonomiskt ger det den ständigt kämpande skara grapplers som faktiskt försöker försörja sig på att göra det de älskar utan att nödvändigtvis öppna en egen skola fler möjligheter. Nuförtiden finns relativt goda möjligheter att tjäna pengar på att tävla om man har ett namn inom sporten och efter samarbetet mellan McGregor och Danis finns likaså möjligheter att få betalt för att hjälpa fighters förbereda sig.

Av prestationen mot Diaz att döma gjorde träningen med Dillon Danis mycket för att höja McGregors grappling, titta bara på det magnifika nedtagningsförsvaret som endast fallerade en gång med tio sekunder kvar av matchen. Om han är något så är han en trendsättare – hur många fighters kommer inte vilja följa Conor McGregors initiativ och börja jobba med “straight Jiu Jitsu-guys” som Dillon Danis beskriver sig själv? Hur många grapplers kommer i sin tur inte vara villiga att ta såna jobb?

Conor McGregors och Dillon Danis samarbete är inte bara utmärkt marknadsföring för Jiu Jitsu utan kan faktiskt leda till på sätt och vis helt nya arbetsmöjligheter för yrkesgrapplers.  Conor McGregor och Dillon Danis kan ha påbörjat något stort med andra ord.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
BjjConor McGregorExklusivtGrapplingNyheterSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
14 Kommentarer
 • Morgall
  25 August 2016 at 06:15

  Det har alltid funnits. Inget nytt.

  • hasse hästägare
   25 August 2016 at 06:48

   går du på droger eller? dina svar passar aldrig in med artikeln

   • Morgall
    25 August 2016 at 08:04

    Jag går alltid på droger, MMA är min droger. Vad är din , hästar, pikachu?

    Sen hade mitt svar hög relevans till artikeln. Bjj tränare har alltid funnits till sidan av mma fighters. Sök bara på Robert Drysdale, Marc Laimon. Sen kan du komma tillbaka och fundera på om det är droger eller verklighet. God kväll

    • hasse hästägare
     25 August 2016 at 08:26

     ditt svar passar inte in med den här artikeln

     Hur Conor McGregor och Dillon Danis kan ha förändrat Jiu Jitsu

     • Morgall
      25 August 2016 at 08:56

      Och du är just den personen som ska bedöma vad som ska passa till vad. Får hoppas att du inte är ägare till sajten också.

     • hasse hästägare
      25 August 2016 at 09:33

      hahaahha wtf

     • Peter Andersson
      28 August 2016 at 11:05

      Hans svar kanske inte passade rubriken på artikeln men den i sin tur passade ju inte artikeln så vad ska man säga? Läser man artikeln fattar man precis vad han menar.

    • hasse hästägare
     25 August 2016 at 08:26

     de står inte i artikeln att bbj inte funnits innan

     • Picknickname
      25 August 2016 at 11:31

      Läs vad han skriver istället för att vara så jävla tvär! Inte helt intressant att läsa ditt gnabbande… Vad är för övrigt bbj?

  • erki
   25 August 2016 at 07:19

   Förstår inte heller vad som ska va nytt och revolutionerande.
   Fast alla vet ju att conor är först med allt han gör

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
  25 August 2016 at 09:19

  Conor i all ära men takedown defence syns inte i en fight mot Nate Diaz som inte är den bästa brottaren direkt. Låt han gå en fight mot RDA, Eddie eller Khabib då kan vi veta om han har bra takedown defence eller inte.

 • Fred
  25 August 2016 at 10:46
 • Leonidaz
  26 August 2016 at 08:52

  Är det här en artikel för att skapa mer hat mot Conor? Löjligaste jag läst på länge. För det första så såg man inget av Conors grappling i denna fight, det andra så blev han subbad lätt i förra matchen för att han var slutkörd och rocked men det verkar ingen nämna, Diaz tog ju ner han i första ronden i första matchen men Conor svepte honom på någon sekund.

 • Peter Andersson
  28 August 2016 at 11:09

  Det här är väl ABSOLUT inget nytt? Dessutom är det väl isf MMA de förändrar, inte BJJ?
  Man har ju sett fighters som tom tränar med gi inför sina matcher.

 • Svara