BJJ-Bloggen: Kenny Florian återvänder – tävlar i IBJJF:s New York Open nästa helg

Ken-Flo är tillbaka! UFC-kommentatorn har vid 39-års ålder anmält sig till IBJJF:s New York Spring International Open och tävlar inom Jiu Jitsu för första gången på 13 år redan nästa helg.  

FHVCDZ1s

Många före detta fighters har pratat om svårigheterna att ersätta de känslorna som produceras då man kliver in i en bur och slåss med en annan man eller kvinna framför hela världen. Tyvärr finns gott om avskräckande exempel som har med allt från droger till kriminalitet att göra, för att inte glömma de flertaliga illa genomtänka återkomsterna till sporten som ofta dels lämnar åskådare med ett tungt hjärta och dels lämnar den återvändande fightern med ännu mer problem än innan han eller hon återvände.

Men inte Kenny Florian (14-6). Den före detta titelutmanaren har nuförtiden gjort en karriär som UFC-kommentator, analyst, podcastare samtidigt som han driver sin egen Jiu Jitsu-skola. Och ändå försvinner inte viljan att tävla!

Fem år efter hans sista MMA-match har Florian nämligen anmält sig till sin första BJJ-tävling på 13 år, IBJJF:s new York Open nästa helg. 39-åringen kommer tävla i Master 1 divisionen, för herrar över 30, i mellanviktsklassen där han har åtta motståndare att ta sig förbi på vägen till guldet.

Lycka till Ken-Flo!

Kategorier
BjjGrapplingNyheterSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara