BJJ-esset talar ut efter storbråket med UFC-fightern: “Han är en mobbare”

✔ Fick ta emot hot efter händelsen ✔ "Han bad om ursäkt"

Det finns oftast två sidor till varje historia – något som betonas av bråket mellan UFC-fightern Sean Strickland och BJJ-experten Orlando Sanchez.

Förra veckan började en video spridas på sociala medier som visade hur Strickland och Sanchez rök ihop under grapplingsparring. Den meriterade ADCC-grapplern Sanchez drog till med ett grepp mot armbågen som verkade skada Strickland – som gick till attack direkt med ett slag och en spark mot magen.

Utifrån vad som syntes i videon framstod det som att Strickland reagerat hetlevrat till en osportslig situation. Det är en uppfattning som nu utmanas efter att Sanchez fått chansen att tala ut om händelsen.

I en intervju med FloGrappling berättar Sanchez att han inte kände till vem Strickland var eller att han tränade inför sitt livs viktigaste match. Sanchez påstår att Strickland hade varit kaxig, fientlig och sagt upprepade gånger att han ge BJJ-esset stryk.

– Jag visste inte att han hade en match, ingenting, påstår Sanchez. Han är inte min träningskamrat, han var någon kille som sa han skulle spöa skiten ur mig. Det var inget för att skada honom, de som känner mig vet att jag aldrig medvetet skulle skada en träningskamrat. Det är inget fult trick, om man drar hårt upp hela vägen och inte släpper – OK [då är det fult]. Jag visste hur hårt jag tryckte, det gick ett par centimeter för att väcka honom och han hade sin reaktion, men han bad om ursäkt bokstavligen talat precis efter videon. Jag håller inget agg mot honom.


HETAST JUST NU


Tog emot dödshot från fejkkonton

Sanchez fortsatte och förklarade att han kort efter händelsen fick ta emot en drös av hotfulla meddelanden. Han uppger att allt från förolämpningar till dödshot – riktade mot han själv samt hans mor – skickades från fejkkonton på sociala medier.

Trots att han tog emot slag och sparkar samt de hotfulla meddelandena som följde så har Sanchez släppt allt.

Han berättade dock att han också tog emot andra meddelanden från folk som fördömde Strickland för sitt beteende på gymmet. De meddelandena bekräftade rykten som har pågått i flera år om att Strickland kan vara väldigt aggressiv i sparring.

– Allt är bra, det är bara kärlek, fortsatte Sanchez. Du kan inte säga “jag kommer ge dig stryk” och inte förvänta dig att något kommer hända. Jag fick hundratals meddelanden av folk som sa att han [Strickland] är en mobbare som går runt och ger folk stryk på gymmet.

Strickland är bokad för ett möte med den topprankade mellanviktaren Uriah Hall den 31:a juli. Det är huvudmatch på UFC Vegas 33 och kan bli en av Stricklands viktigaste. Förhoppningsvis drar inte denna händelsen fokus från fighterns träning.

Se hela videon med Sanchez förklaring nedan!

 

Var står du efter Orlando Sanchez förklaring om bråket med Sean Strickland?

 

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...