BJJ-superstjärnan: “Anderson Silva drömmer om att tävla i VM i Jiu Jitsu”

Anderson Silva har alltid varit känd för sin spektakulära striking men har även en lång bakgrund i Brasiliansk Jiu Jitsu. Enligt en av sportens största stjärnor, Andre Galvao, drömmer “The Spider” om att en dag tävla i VM. 

AndreGalvao

“Han drömmer om att en dag tävla i ett VM”

Anderson Silva (33-8) kan komma att lägga beslag på ytterligare ett världsmästerskap, åtminstone om man ska tro vännen tillika BJJ-superstjärnan Andre Galvao. Enligt honom ser man kanske Silva i den legendariska “Pyramiden” i Long Beach där VM i BJJ hålls varje sommar inom en inte alltför avlägsen framtid.

Under ett seminarium i San Diego uppgav Galvao att Silva inte bara älskar Jiu Jitsu utan att han drömmer om att ställa upp i en av sportens mest prestigefulla tävlingar, världsmästerskapen som hålls i Long Beach, Kalifornien varje år.

“He really likes BJJ. His dream is to one day fight in a world championship. He always mentions it, but his coaches always advise him not to. He has a very different kind of BJJ, even due to his body type. He can use his body very well. Whenever he can, he accompanies me to championships.”

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Anderson SilvaBjjNyheterSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
11 Kommentarer
 • Headown
  17 August 2016 at 05:46

  Jag tror att det skulle vara ett smart val av Anderson att börja tävla i BJJ. Som Galvao säger så har han en bra kroppstyp för ändamålet, han är också duktig och kan mycket väl få framgångar där också. Jag gillart!

  • carabinieri
   18 August 2016 at 10:24

   Ja, det är nog smart. Han börjar bli lite långsam i stående, även om det blixtrade till i slutet av Cormier-matchen. Jag har mest sett hans defensiva game i UFC, dock.

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
  17 August 2016 at 06:20

  Om Anderson Silva lägger ner tid och kraft på det då kan han nog göra bra ifrån sig. Han är en väldigt smart fighter generellt som redan har ett svart bälte under Nougeira och han har visat prov på mycket bra groundgame. Han har gjort sitt i mma världen och kommer bli ihågkommen som en av goat om inte den ende tom. Nu finns det en ny Anderson Silva i Conor Mcgregor som kommer med den här nya och fina stand up fighting game.

  • carabinieri
   18 August 2016 at 06:22

   Conor kanske ska försvara sin titel e n gång innan han jämförs med Silva.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
    18 August 2016 at 10:07

    Försvara titeln i FW blir inga problem

    • carabinieri
     18 August 2016 at 10:22

     Nej, det tror jag heller inte. Jag menar att Silva har tio titelförsvar i UFC. Conor har noll. Inte läge att jämföra dem än, tycker jag.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      18 August 2016 at 12:40

      Jag jämför inte, jag ser likheter.

     • carabinieri
      18 August 2016 at 02:13

      Och märker ord. Likställer dem då. “Nu finns det en ny Andersson Silva i Conor McGregor…” Ja, han har ett grymt stående game. Men det har väl Wonderboy, Edson Barbosa, Nikita Krylov och Overeem också? Tycker det är tidigt att likställa honom med Silva. Ännu.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      18 August 2016 at 08:41

      Han har en roligare och mer intressant stand up än alla du nämnde förutom Wonderboy då. Men det som också liknar Anderson Silva är lite grann kroppsbyggnaden också.

     • carabinieri
      18 August 2016 at 10:52

      Jag vet inte det jag… Han har tre tekniker som han gör perfekt, snabb resp. tung vänster cross, bakåtsparken och frontsparken. Hans uppercut börjar arta sig. Men sedan är det mest hans oktagonkontroll och avståndshantering som är speciella, tycker jag.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      19 August 2016 at 04:46

      Där har du det.

  Svara