Bonusarna från UFN 98 – huvudmatchen utses till “Fight of the Night”

I vanlig ordning belönades fyra fighters med bonusar för sina insatser under nattens gala.

Under natten gick UFC Fight Night 98: Dos Anjos vs. Ferguson av stapeln i Mexico City, Mexiko. Matcherna höll överlag ett ständigt högt tempo och vi fick se en hel del imponerande bedrifter av kända såväl som okända fighters.

Efteråt var det som vanligt dags att dela ut fyra prestationsbonusar om $50,000 dollar (447 299 kronor), som delades ut enligt följande.

Fight of the Night – Rafael dos Anjos vs. Tony Ferguson

I galans huvudmatch ställdes den tidigare lättviktsmästaren Rafael dos Anjos (25-9) mot topprankade Tony Ferguson (22-3) i vad som blev ett 25 minuter långt stående krig.

Bägge fighters fann framgång under matchens gång. De båda turades om att skaka varandra gång på gång och det var hela tiden fram och tillbaka, även om Ferguson successivt började dra ifrån vad gäller kontroll och antal träffar.

I slutändan utsågs Ferguson till vinnare med siffrorna 48-47 på samtliga poängkort och kammade därmed hem sin nionde (!) raka vinst. Bägge fighters belönades sedan med varsin bonus för besväret.

"The Boogeyman" fortsätter att bana vägen mot titeln. Foto: Mazdak Cavian

“The Boogeyman” fortsätter att bana vägen mot titeln. Foto: Mazdak Cavian

Performance of the Night – Ricardo Lamas

I en annan match på huvudkortet ställdes två toppfighters från fjädervikten mot varandra, då Ricardo Lamas (17-5) gjorde upp mot Charles Oliveira (21-7, 1 NC). Matchen var ett catchviktsmöte om 155 pounds i och med att Oliveira missade viktgränsen kraftigt.

I slutet av en jämn första rond lyckades Oliveira ta rygg och koppla en rear-naked choke som var riktigt nära att bli avgörande. Ronden tog emellertid slut och man kan lugnt säga att Lamas blev räddad av klockan.

Väl inne i rond två började var det dock Lamas som fick till strypningen när han fick in en giljotin som satt hårt. Oliveira tvingades då klappa till samma submission för andra gången i rad och insatsen gav Lamas en välförtjänt prestationsbonus.

Lamas valde att inte backa undan trots Oliveiras signifikanta övervikt - och det lönade sig minst sagt i slutändan. Foto: Patrick Jenkinson

Lamas valde att inte backa undan trots Oliveiras signifikanta övervikt – och det lönade sig minst sagt i slutändan. Foto: Patrick Jenkinson

Performance of the Night – Douglas Silva de Andrade

På galans underkort gjorde hemmafavoriten Henry Briones (16-6-1) upp mot brasilianaren Douglas Silva de Andrade (24-1, 1 NC) i ett bantamviktsmöte.

Silva de Andrade höll ett aggressivt tempo och träffade en hel del genom matchens gång. I den tredje ronden fick han sedan in en hård armbåge som skadade Briones – innan han följde upp med en avgörande spinning back fist.

Klckren spinning back fist från nattens gala!

Publicerat av MMAnytt.se den 6 november 2016

Briones klagade visserligen på stoppet, men han hade med all sannolikhet blivit avslutad oavsett om domaren låtit matchen gå i några sekunder till. Med sin andra raka vinst i UFC fick Silva de Andrade även mottaga sin första bonus, vilket gör en hel del för mindre etablerade fighters.

Samtliga resultat från galan hittar ni här.

Tycker ni bonsarna hamnade i rätt händer denna gång?

Omslagsbild: Jeff Bottari/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Kategorier
NyheterRafael Dos AnjosRekommenderatRicardo LamasSenaste NyttTony FergusonUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara