Brandon Vera får sin sista chans mot Eliot Marshall på UFC 137

Brandon Vera hade tur i oturen i sin senaste match mot Thiago SilvaUFC 125. Oturen var att hans näsa klev ett par steg till höger, och att domarna tilldeleade honom den tredje raka förlusten i UFC. Det var något som gjorde att UFC rev Veras kontrakt. Turen var att Silva försökte fuska i dopingprovet efter matchen vilket gjorde att han blev avstängd i ett år, och matchen blev ändrad till “No Contest”. Det innebar att Vera inte hade förlorat, så han fick helt enkelt sitt jobb tillbaka.

Så nu när hans näsa återställts helt och hållet igen, så har han nu blivit bokad inför en ny match i organisationen, en match som han måste vinna annars får han uppleva hur det är att bli sparkad av UFC ännu en gång. Matchen kommer att vara mot Eliot Marshall och kommer ske på UFC 137 den 29 oktober.

Marshall har också känt på det här hur det är med att bli sparkad av UFC, men även han hade turen att kunna komma tillbaka. Han blev från början sparkad efter att han förlorat mot Vladimir Matyushenko på ett delat domslut på UFC Live: Vera vs. Jones i mars förra året, detta var efter han gått 3-1 i UFC. Marshall hann med tre matcher utanför UFC, och tre vinster, innan han på kort tid fick hoppa in på UFC 128 mot Luiz Cane. Den matchen förlorade han förvisso via en TKO i första ronden, men det kontraktet han skrev på innehåller med största sannolikhet fyra matcher, som det är i ett standardkontrakt med UFC.

Men om han förlorar två matcher på rad, så är chansen att han får stanna kvar i organisationen inte vidare stor. Därför är det här troligen en match om sitt UFC-kontrakt mellan Vera och Marshall den 29 oktober på UFC 137. Så den givna frågan är förstås: Vem kommer få stanna kvar?

Tack till Humle och Wille87 för tipset.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
UFC
10 Kommentarer

Svara