Brandon Vera slåss om ONE Championships tungviktstitel i slutet av året

Saker och ting går bra för den före detta UFC-tungviktaren som alltså gör upp om det prestigefulla mästarbältet i Filippinerna senare under året. 

Brandon Vera (13-7) gick sin sista match i UFC för nästan exakt två år sedan då han förlorade mot Ben Rothwell (35-9). Det var hans andra i rad, den fjärde på sex försök och därmed även slutet på Veras UFC-karriär. Efter nästan ett och ett halvt år borta från sporten debuterade han för Asiens främsta MMA-organisation ONE Championship i slutet av förra året och avslutade debuten med den kontroversiella men i ONE lagliga tekniken fotbollssparkar.

Den prestationen imponerade såpass mycket att han ett år senare, i Manila den elfte december, får gå match om organisationens första tungviktsbälte någonsin. Vera möter Chi Lewis-Parry (6-0) som å sin sida har gått två matcher i ONE, märkligt nog mot samma motståndare. Ett illa riktat knä till skrevet stoppade det första mötet mot Alain Ngalani (1-2) förra sommaren och i returmatchen vann Parry via TKO i första ronden.

Inga ytterligare matcher har ännu annonserats för galan.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
NyheterONE ChampionshipSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara