Foto: Patrick Jenkinson

Brasiliansk doping-tjänsteman bad Jose Aldo om autograf och en bild med mästaren

Den redan bisarra historien om den brasilianska mästarens ogiltiga dopingprov inför UFC 189 blev plötsligt mycket märkligare.

Detta efter att ytterligare uppgifter kommit ut om tjänstemannen Ben Mosier och dennes minst sagt omsusade försök till att dopingtesta Jose Aldo (25-1) för ett par månader sedan. Det var inför vad som troligen skulle ha blivit fjäderviktsklassens största match någonsin mellan brasilianaren och Conor McGregor (18-2). Efter att Aldo skadat revbenet och tvingats dra sig ur byttes 28-åringen ut mot Chad Mendes (17-3) och det hela slutade med att irländaren la beslag på viktklassens tillfälliga bälte.

Då Mosier reste från Las Vegas till Rio De Janeiro på uppdrag av NSAC, Nevadas atletiska nämnd, gjorde han så utan ett arbetsvisum vilket tillslut resulterade i att urintestet blev ogiltigt. Det dråpliga misstaget skapade rubriker runtom MMA-världen och Mosier kritiserades starkt för sitt misstag. Om omvärlden bara var medveten om hela historien..

Nyligen kom uppgifter ut om att tjänstemannen efter det att Aldo och Nova Uniaos huvudtränare André Pederneiras ringt polisen då Mosier inte kunnat bevisa att han jobbat för NSAC bett mästaren om en tjänst. Närmare bestämt en autograf i en tidning samt att ta bild med Aldo varav brasilianaren tillgodosåg Mosier.

Är det tjänstefel eller har alla, inklusive doping-tjänstemän, rätt till autografer och bilder med sina idoler?

Foto: Patrick Jenkinson

Kategorier
Chad MendesConor McGregorJose AldoNyheterSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
3 Kommentarer
 • AliTheGreatest
  11 August 2015 at 06:03

  Oväntat att det var Denniz som skrev detta…

 • Baz3
  12 August 2015 at 08:44

  Vilken soppa det där nästsista stycket är. Kanske bara jag som inte förstår Denniz ordbajs, men det var alltså CABMMAs egna “Doping Control Officer” (som slutligen en dag senare tog provet, efter en massa krångel) som frågade om autograf och foto av Aldo.

  Kan passa på och tillägga att;
  -Moisier var INTE utan arbetsvisum. Hans ansökan var helt i ordning men hade fått ett VITEM II visa när han tydligen hade behövt ett VITEM V visa för att ta ett urin prov. Så troligen bara ett byrokratiskt fel från konsulatets sida.
  -André Pederneiras ringde INTE polisen. Han ringde CABMMA.
  -Det var en “off duty” polis som var på plats på gymmet och tränade anhöll Moiser på eget initiativ efter att han tagit pissprovet.

  Detta är då historien från Moisiers sida. Från CABMMA/Aldos sida ser det väl helt annat ut. Hela rapporten finns och läsa här; http://boxing.nv.gov/uploadedFiles/boxingnvgov/content/Drugs/15-07-11%20SMRTIL%20MASTER%20RESULTS.pdf
  Händelseförloppet börjar på sida 31. Bra läsning med mycket “lolwtf” innehåll. Bra läsning! …till skillnad från denna…ööh… “text”..

  • Ali
   12 August 2015 at 12:17

   Baz3. Tack för förklaringen och för länken till rapporten. Det var minst sagt intressant läsning!

  Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...