Brasilianska UFC-fightern testar positivt för steroider – blir avstängd i två år

Ännu en UFC-fighter har nu åkt på en tvåårig dopingavstängning av USADA.

I april förra året flaggades den welterviktaren Viscardi Andrade (19-6) av US Anti-Doping Agency (USADA). Brasilianaren förnekade då att han dopat sig, men nu står det enligt MMA Fighting klart att han testade positivt för den anabola steroiden stanozolol och blir avstängd i två år.

Avstängningen är retroaktiv från den 20 mars 2016.

Vinsten ändras till en “No Contest”

Dopingtestet togs 13 dagar innan Andrades match på UFC Fight Night 85 i Brisbane, men det positiva resultatet uppdagades först efter 33-åringens domslutsvinst över Richard Walsh (9-5).

Viscardi Andrade efter vinsten mot Richard Walsh, som nu ändras i efterhand. Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Då det inte finns någon kommission i Australien är det UFC som reglerar sig själva. Organisationen har bekräftat att matchresultatet kommer ändras till en “No Contest”, samt att Andrade kommer få böta en summa som inte har fastställts ännu.

Förlorade mot Nico Musoke

Andrade har hittills vunnit tre av sina fyra matcher i UFC, efter att ha tagit sig in via den andra säsongen av The Ultimate Fighter: Brazil.

Hans enda förlust i oktagonen kom via domslut mot svenske Nicholas Musoke (13-4, 1 NC).

 

Omslagsbild: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Kategorier
NyheterRekommenderatSenaste NyttUFCz-Galorz-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara