Brock Lesnar lägger MMA-handskarna på hyllan – igen

Brock Lesnar har gett besked till UFC att han inte tänker återvända till oktagonen. Det betyder att WWE-stjärnan slipper att bli testad av USADA framöver.

Det ser inte ut som att vi kommer att få se Brock Lesnar (5–3-1 NC) i buren framöver. Den före detta tungviktsmästaren har gett besked till UFC att han lägger sin MMA-karriär på hyllan och därmed slipper att bli testad av U.S. Anti-Doping Agency (USADA).

Nyheterna rapporterades först av USA TODAY Sports och nu har även MMA Junkie fått Lesnars beslut bekräftat av UFC.

Det är dock inte första gången som Lesnar väljer att lämna sporten. Efter att han förlorade sitt tungviktsbälte mot Cain Velasquez (14-2) och sedan blev avslutad av Alistair Overeem (41–15-1 NC) gav WWE-stjärnan besked om att han inte längre tänkte fortsätta tävla på grund av hälsoproblem.

Brock Lesnar tog hem vinsten över Mark Hunt under UFC 200. Foto: Brandon Magnus/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Brock Lesnar vs. Mark Hunt

Det skulle dröja nästan fem år innan Lesnar återvände till buren och då för att möta Mark Hunt (12–10–1-1 NC) under UFC 200. Mötet slutade med en enhällig domslutsvinst för Lesnar men efter att det visat sig att han testat positivt blev matchen ogiltigförklarad.

Lesnars problem med USADA var bara början på en rad av händelser som bland annat gjorde att “The Super Samoan” Hunt valde att stämma UFC.

WWE-stjärnan blev också dömd till att betala $ 250 000 (ca. 2,2 miljoner kronor) och fick en ettårig avstängning som skulle ha varit över den 17 juli i år om han inte valt att pensionera sig.

Skulle han välja att återvända kommer han dock att behöva fullfölja de kvarstående dagarna på sin avstängning.

 

Skulle du vilja se Lesnar stanna kvar i UFC?

 

Omslagsbild: Harry How/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
NyheterSenaste NyttUFCz-Galorz-Klistrad artikel

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...