Cain Velasquez släpper uttalande om sin hälsa – osäker kring sin comeback

Cain Velasquez uppdaterar nu fansen om sitt hälsotillstånd.

“Jag kan inte riskera att skada mig igen,” skriver han.

Den 30 december gick nyårsgalan UFC 207: Nunes vs. Rousey av stapeln i Las Vegas, med flera stora namn på matchkortet.

Utöver två titelmatcher var bland annat ett framemotsett returmöte mellan Fabricio Werdum (21-6-1) och Cain Velasquez (14-2) bokat för huvudkortet. Men den matchen kom dock att bli struken med endast fem dagar kvar till galan, då Velasquez inte blev medicinskt godkänd att fightas.

Velasquez skulle ha fått chansen på revansch mot Werdum efter titelförlusten, men har nu dragit sig ur det inplanerade returmötet vid två tillfällen på grund av olika skador. Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Opererade ryggen

Kort senare genomgick Velasquez en ryggoperation, varefter det varit rätt tyst från den tidigare tungviktsmästarens sida.

Nu har Velasquez dock släppt ett uttalande om sitt rådande hälsotillstånd. Han menar att han för närvarande tar det lugnt och inte belastar kroppen för mycket. Han skriver också att han ännu inte kan ge ett klart svar rörande sin återkomst till buren – men att han fortfarande siktar på att återta bältet.

Kolla in hela uttalandet nedan!

 

Vem vill du se Velasquez möta härnäst?

 

Omslagsbild: Mazdak Cavian

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Cain VelasquezNyheterRekommenderatSenaste NyttUFCz-Fightersz-Galorz-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara