Carla Esparza vs Joanna Jedrzejczyk – Varför jag tror att Jedrzejczyk vinner

På UFC 185 får vi inte bara en titelmatch, utan två stycken. Innan Anthony Pettis (18-2) och Rafael Dos Anjos (23-7) gör upp om lättviktstitel, så kommer Carla Esparza (10-2) och Joanna Jedrzejczyk (8-0) göra upp om stråviktstiteln.

Trots att stråviktsdivisionen är en väldigt ny division i UFC så finns det redan många intressanta fighters och matchningar och det är en division där titeln kan byta ägare flera gånger. Därför jag vill ge lite extra uppmärksamhet till denna titelmatch, där Esparza försvarar sin titel för första gången.

Esparza har en wrestling-bakgrund och får alltid ner sina motståndare till mattan där hon ofta avslutar matchen via TKO eller submission. Hon slutar aldrig att försöka få ner sina motståndare och det är den envisheten som gör att hon till slut lyckas med sina nedtagningsförsök.

Jedrzejczyks styrka är hennes Muay Thai, speciellt hennes boxning och snabba händer och det är stående som Jedrzejczyk har störst chans att vinna då hon slår mycket snabbare kombinationer än Esparza. Många undrar hur det ligger till med Jedrzejczyks nedtagningsförsvar och hennes tidigare matcher har visat att den blir bättre och bättre. I Jedrzejczyks senaste match hade Claudia Gadelha (12-1) svårt att få ner polskan och när Gadelha fick ner Jedrzejczyk så var polskan snabbt uppe igen, men jag har även i åtanke att Jedrzejczyk aldrig mött en lika bra brottare som Esparza och det kommer bli en mycket jämn match, men jag tror att Jedrzejczyks boxning blir för mycket för Esparza.

Något annat som polskan måste tänka på är att vara försiktig med höga sparkar, då Carla Esparza lätt fångar dom och får ner sina motståndare på det sättet, precis så som hon fick ner Rose Namajunas (2-2) i deras match, då Namajunas slängde iväg sparkar som Esparza tog single-legs på. På marken har Jedrzejczyk bevisat att hon kan försvara sig tillräckligt bra för att ta sig upp igen och hon har mött riktigt bra bjj-utövare, som i sin match mot Juliana Lima (7-2), där många trodde att det skulle bli en enkel submission-vinst för Lima, men Jedrzejczyk tog hem vinsten via domslut.

Förutom snabba händer, bra kombinationer och bra nedtagningsförsvar, så har Jedrzejczyk också bra krut i nävarna, då hon vann via KO mot Rosi Sexton (13-5) och droppade Gadelha med en uppercut och jag tror att polskan har alla verktyg som krävs för att bli UFCs nya stråviktsmästare och därför kommer jag satsa en slant på henne. För att bekanta er bättre med Jedrzejczyk inför titelmatchen så kan titta på highlighten.

Kommer Esparza lyckas försvara sin titel eller kommer få att få se Jedrzejczyk bli UFCs nya stråviktsmästare, vad tror ni?

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
UFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
3 Kommentarer
 • David Finn
  4 March 2015 at 07:56

  Som polack-svenne är jag inte helt opartisk men jag hoppas starkt på Joanna, hon kommer för att fightas och inget annat. Carlas brottning är ju verkligen vapnet som fört henne så här långt och är grymt bra, dock faller hennes fightstil inte mig i fatet och hoppas stort på att Polen får sin första UFC champ nästa helg. WAR JOANNA

  Lite bonus Joanna kan ni som bryr er hitta i följande musik video:

  https://www.youtube.com/watch?v=duO6nQVTC_M

  • Sarah Giercksky
   15 March 2015 at 05:25

   :D

   • David Finn
    15 March 2015 at 04:28

    Sååå imponerande… som ett ljus i mörkret

  Svara

  bet365
  Speltips: PFL  Rory MacDonald vs Sadibou Sy


  1 Juli | 14:00 | PFL
  1.30 - 3.25
  Till Betsafe!
  Insättningsbonus för nya spelare!
  Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
  UFC ODDS
  UFC 27612
  Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
  Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
  Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
  Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
  Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
  Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
  UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

  Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

  Speltips: UFC 276

                                                                   
  UFCODDSSPELBOLAG
  Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
  Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
  Volkanovski via domslut2.25
  Holloway via domslut3.75
  Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...