Carlos Condit hoppas på titelchans härnäst: ”Jag vill möta den som har bältet”

Efter en storslagen återkomst till UFC som punkterades med en TKO-seger är Carlos Condit numera ute efter en match om mästarbältet.

Den forne tillfällige UFC-mästaren Carlos ”The Natural Born Killer” Condit (30-8) återvände i helgen till UFC efter en ettårsfrånvaro, en tid ifrån oktagonen som Condit tvingats genomgå på grind av en knäskada som orsakades under sin föregående match i UFC. Det var dock värt väntan, då Condit drog ifrån i den andra ronden av mötet med den tuffe brassen Thiago Alves (21-10) i huvudmatchen på UFC Fight Night 67.  Matchen bröts av läkaren mellan den andra och tredje ronden på grund av att Condit brutit Alves näsa med en hård armbåge.

Rankad på fjärde plats i divisionen var det många som förväntade sig stormatcher vid seger för Condit, och det är precis vad han har begärt. Efter matchen kunde Condit uttrycka sin önskan om en titelmatch för MMA Junkie.

“I want whoever has the title in a couple of months,” berättade Condit.

Har redan vunnit en UFC-titel

Härnäst kommer den regerande welterviktsmästaren Robbie Lawler att försvara sin titel i en returmatch mot Rory MacDonald i den delade huvudmatchen på UFC 189 den elfte juli i Las Vegas.

Condit är redan bekant med MacDonald då han redan besegrat honom via teknisk knockout i den tredje ronden på UFC 115. Condit var dessutom tillfällig mästare i weltervikt efter att den dåvarande mästaren George St-Pierre skadat sig. Condit och Nick Diaz gjorde upp på UFC 143 i en match som den förstnämnde vann på enhälligt domslut. Condit förlorade dock följande match mot St-Pierre då titlarna unifierades.

Med vinster i två av sina te senaste matcher och en fjärdeplats i UFCs rankning befinner sig Condit onekligen i en utmärkt position. Räcker det för att utmana om titeln?

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
NyheterSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...