Carlos Condit vs. Demian Maia är flyttat från UFC 202 till UFC on FOX 21

Den mycket efterlängtade matchen mellan Carlos Condit och Demian Maia har fått ett ny plats: UFC on FOX 21. Galan går av stapeln den 27 augusti i Rogers Arena, Vancouver i Kanada och bjuder bland annat på Joe Lauzon vs. Jim Miller och Anthony Pettis debut i fjädervikt.

Carlos “The Natural Born Killer” Condit var klar för att gå in i ringen mot den brasilianska jiu-jitsu-utövaren Demian Maia under UFC 202, men de båda slagskämparna kommer att behöva vänta ytterligare sju dagar innan de får göra upp.

10_Hardy_v_Condit_17

Photo: Gettyimages via UFC/ZUFFA

Nytt main event för UFC on FOX 21

UFC meddelar idag att matchen blivit flyttad från 20 augusti till 27 augusti och det betyder att UFC on FOX 21 äntligen fyller upp den tomma plats för sitt main event.

Maia har gått obesegrad under sina fem senaste matcher och vunnit över både Matt Brown, Gunnar Nelson, Neil Magny, Ryan LaFlare och Alexander Yakovlev. En vinst mot Condit skulle utan tvekan göra honom till en toppkandidat för att slåss om bältet.

Condit fortfarande i toppen

Condit slogs om bältet i början av året under UFC 195, en match han förlorade mot den regerande mästaren Robbie Lawler genom ett oenigt domslut. Condit har under sin långa karriär utmanat några av organisationens toppnamn och har imponerande vinster över namn som Thiago Alves, Martin Kampmann, Nick Diaz, Dong Hyun Kim och Dan Hardy.

UFC 198 Demian Maia vs Matt Brown

Maia har vinster över många toppnamn

Resten av galan

Hela galan kommer köras i Rogers Arena, Vancouver, samma plats där Condit stoppade Rory MacDonald i 2010. För nuvarande ser UFC on FOX 21: Condit vs. Maia ut på följande sätt:

 • Weltervikt: #3 Damien Maia vs. #5 Carlos Condit
 • Fjädervikt: # 7 Charles Oliveira vs. Anthony Pettis
 • Mellanvikt: Alessio Di Chirico vs. Garreth McLellan
 • Kvinnlig stråvikt: Bec Rawlings vs. #10 Paige VanZant
 • Fjädervikt: Enrique Barzola vs. Kyle Bochniak
 • Lättvikt: Thibault Gouti vs. Chad Laprise
 • Lättvikt: Joe Lauzon vs. Jim Miller

Det ser mycket lovande ut för UFC on FOX 21: Condit vs. Maia. Vilka tror du tar hem vinsterna?

Kategorier
NyheterSenaste NyttUFC

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
7 Kommentarer
 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
  20 July 2016 at 07:56

  Ska bli mycket intressant att se vad Pettis kan göra i featherweight. Jag tror att det var ett smart val av honom att gå ner en viktklass.

  • Matias Andres
   20 July 2016 at 08:13

   Enig, Pettis har alltid varit en av mina favoritfighters och det har varit svårt att se honom förlora så mycket den senaste tiden.

   Fanns inte så mycket för honom att göra än att gå ned en viktklass, tror han kommer göra bra ifrån sig :)

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
    20 July 2016 at 08:24

    Problemet är att grabbarna i Lightweight har blivit för stora. Om vi kollar på de som va champs där för inte så längesedan som tex BJ-Penn, Frankie Edgar, Ben Henderson och Pettis och sedan jämför med fighters som RDA och Eddie Alvarez då märker man hur viktklassen blivit fylld med större fighters kropps mässigt. Det där gynnar inte Pettis då han inte har tillräckligt med tryck och kraft i hans boxar mot dessa stora fighters och då de enkelt kan brotta ner honom.

    • sepenoob
     20 July 2016 at 11:19

     Benson är inte direkt liten. I övrigt håller jag med.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      20 July 2016 at 11:56

      Jo jag tycker ändå att han är liten i jämförelse med de andra på den viktklassen.

 • Headown
  20 July 2016 at 02:20

  Krig Condit!

 • Adam Karlsson
  20 July 2016 at 02:37

  Men va, är jag blind och inte kan läsa helt plötsligt, vad är orsaken?

 • Svara