Carlos Diego Ferreira avstängd i 17 månader för doping

Efter att ha erkänt att han använt ett förbjudet preparat och testat positivt för ett annat har UFC-lättviktaren Carlos Diego Ferreira blivit avstängd i 17 månader.

I ett dopingtest utfört den 29 april i år testade UFC-lättviktaren Carlos Diego Ferreira (12-2) positivt för två förbjudna substanser. Det meddelar USADA (United States Anti-Doping Agency) i ett pressmeddelande idag. De två substanserna är ostarine och 7-keto-dehydroepiandrosterone (7-keto-DHEA).

Han har deklarerat att han har använt ett preparat som innehöll 7-keto-DHEA. Samma preparat ska ha varit kontaminerat med substansen ostarine. Han har sagt att han vid tidpunkten inte visste att 7-keto-DHEA var en förbjuden substans. På grund av dessa omständigheter blir avstängningen 17 månader istället för två år. Avstängningen blir retroaktivt från den 29 april vilket innebär att han kan komma tillbaka i slutet av 2017.

Ferreira fick i juni en ett år lång avstängning av Nevada State Athletic Commission men UFC använder sig av sin egen dopingpolicy och följer USADAs dom.

Kategorier
NyheterSenaste NyttUFC

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...