Cathal Pendred, Lyman Good & Lumumba Sayers bland de sökande till TUF 19

The Ultimate Fighter säsong 18 har ännu inte haft premiär, men trots det så har ett 80-tal fighters redan anmält sig och sökt till den 19:e säsongen av den populära serien.

Om exakt en vecka har The Ultimate Fighter säsong 18 premiär. Det är en historisk säsong, inte bara för att kvinnliga fighters Ronda Rousey och Miesha Tate agerar coacher, men även för att manliga och kvinnliga bantamviktare kommer att bo och tävla tillsammans i TUF-huset. Därefter kommer TUF: Team Canada vs Team Australia att sändas någon gång nästa år.

Säsong 19 är dock på väg också, och uttagningarna ägde rum I Indianapolis, Indiana tillsammans med förberedelserna för UFC Fight Night 27 som går av stapeln i natt på Bankers Life Fieldhouse. Det var sammanlagt 56 mellanviktare och 27 lätt tungviktare som sökte till serien, rapporterar MMA Junkie. UFCs matchmäklare Joe Silva och Sean Shelby var på plats för att granska de fighters som ansökte. Efter grappling är det sedan dags för att slå på mittsar, för de fighters som är kvar efter de två första sessionerna är det sedan dags för intervjuer, som är det sista och avgörande provet.

Bland de sökande finner man flera meriterade fighters som före detta Bellator-mästaren i weltervikt; Lyman Good (15-3), regerande Cage Warriors-mästare Cathal Pendred (13-2-1) och före detta Cage Warriors-mästare Chris Fields (10-5). Strikeforce-profilen Lumumba Sayers (6-4), Bellator-fightern Luis Palomino (21-8), som går upp hela vägen från lättvikt, Douglas Limas bror Dhiego Lima (8-1), och obesegrade Bellator-fightern Kelvin Tiller (6-0) var också några av de på plats. Fighters som welterviktaren Pendred och Palomino förmodas att söka sig till serien som mellanviktare, och sedan återgå till deras naturliga viktklasser om det blir aktuellt med ett UFC-kontrakt.

Det är ännu inte klart när TUF 19 kommer att spelas in, sändas, eller vem som kommer att coacha. Det som är klart är att det är mellan- och lätt tungviktare som tävlar om kontrakt, och att det redan finns gott om talang bland de sökande. Vem vill ni se coacha säsong 19?

Kategorier
The Ultimate FighterUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
7 Kommentarer
 • Kenny Starfighter
  28 August 2013 at 10:00

  Ganska tunt om LHWare som sökte?
  Max Nunes, where u at! :-)

  • Venom
   28 August 2013 at 10:22

   Tänkte det också, men Nunes har väl titelmatch på G?

   • Kenny Starfighter
    28 August 2013 at 11:03

    Kan ju söka ändå? :-)

    • Venom
     28 August 2013 at 12:13

     Tror inte BAMMA hade blivit så glada för att riskera att förlora honom precis inann titelmatchen, men ja klart att Nunes ska vara i UFC! :D

 • TheVobb
  28 August 2013 at 01:15

  Skulle vilja se en heavyweight säsong, tex Mexico vs Brasilien med coacherna Velasquez och Dos Santos

  • SkinnyfatSthlm
   28 August 2013 at 02:52

   Alltid tunt med talanger bland tungviktare, tyvärr. Förra gången det var HW skämdes man rätt hårt om jag minns rätt.. Har väl inte varit HW sen Kimbo och co medverkade?

   Är inte mexikaner rätt små i regel också? Inom boxning är de oftast inom de lättare viktklasserna och när TUF hade uttagning där så var det väl för de lättaste klasserna också, samt att införandet av de klasserna var delvis för att kunna breaka Sydamerika väl?

  • Shiifty
   28 August 2013 at 03:35

   Tuf 10 var den värsta säsongen någonsin, Om man tänker på fighterna!

  Svara