Chael Sonnen berömmer Conor McGregors egenskaper inom marknadsföring

Det krävs en för att känna igen en, brukar det ju heta. Chael Sonnen är imponerad över “Notorious” talang för att marknadsföra sig själv, vilken inte är helt olik hans egna.

Det var under en intervju med “Fighters Only” som Chael Sonnen (28-14) kommenterade tillfället då Conor McGregor (16-2) bar med sig ett bälte under en TV-intervju efter UFC 178 förra månaden. Tilltaget har som känt använts av Sonnen själv, efter den dramatiska förlusten mot Anderson Silva (33-6) på UFC 117, och är enligt honom ett utmärkt sätt att sprida sitt namn på.

“Conor McGregor showed up recently with a belt and a lot of people are saying, ‘That was ridiculous.’ Well, a lot of other people thought he was the champ,” förklarade han. “A lot of people didn’t know he was just showing up with the belt, a lot of people were just tuning in. When a little old lady from Iowa turns on her TV and sees this Irishman and a twelve-pound gold belt, she’s going to assume he’s the champion. Good for Conor and bad for everybody else.”

McGregor har rört om rejält i grytan sedan ankomsten till UFC, då han utöver fyra imponerande vinster väckt stor uppmärksamhet med hjälp av en oerhört vass tunga. Efter att han, likt den egna förutsägelsen, avslutat Dustin Poirier (16-4), en stigande stjärna i sin egen rätt, redan i första ronden under tidigare nämnda UFC 178, nämns irländaren allt flitigare i samband med fjäderviktstiteln. Bältet försvaras för övrigt nästa helg, då Jose Aldo (24-1) tar sig an Chad Mendes (16-1) i ett efterlängtat returmöte.

Kategorier
UFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
8 Kommentarer
 • iamrane
  20 October 2014 at 04:51

  Den är helt olikt. Chael snackar skit och trycker ner andra för att lyfta sig själv, Conor tror på sig själv och lyfter upp sig själv genom det.

  • Johanvbg
   20 October 2014 at 05:26

   Då har du nog inte lyssnat så mycket på vad Conor säger, han inte bara lyfter sig själv, han trycker ner andra. Kallar Chad Mendez för dvärg och att Diego Brandao bara var kvar i UFC för att Connor skulle kunna spöa skiten ur honom mm. Så han är lika bra/dålig trashtalker som Sonnen

   • Adsadasfsa
    20 October 2014 at 09:56

    Detta är fighting bussiness, om någon kallar dig dvärg gå upp i cagen med den mannen och fightas och visa att du inte är någon dvärg

    • Johanvbg
     20 October 2014 at 11:03

     Ja exakt, exakt samma som Sonnen höll på med alltså ;-)

     • Adsadasfsa
      21 October 2014 at 04:06

      Jaa vill man vara Aldo och klaga på pengarna hela tiden så får man visa det mer i ringen

    • Herr Elof
     20 October 2014 at 11:40

     Problemet är väl när folk trashtalkar fram viktiga matcher de kanske inte förtjänar. Chael Sonnen var ju något av en expert på det.
     PVP-försäljning är allt för ofta viktigare än rankingsystemet.

   • iamrane
    21 October 2014 at 08:31

    Det är skillnad på hets och bara racka ner på andra. Han kallade Chad Mendez för en kort (dvärg) bodybuildare och han kommer därför inte ha några problem med honom. Han lyfter ju bara fram varför han är bättre än Chad Mendez. Det var tom i frågan “varför kommer du slå Mendez?” som han sa detta. Misstag mig inte, jag älskar hets. Men det är skillnad att säga att nån är kort, förlegen föredetting, stannat i utvecklingen osv än att säga att man ska förnedra någons fru, att säga att ett helt folk är tröga och dumma, kalla ju jutsu för bögeri osv. (inget fel med bögar, men ni förstår andemeningen).

    För mig är det iaf en klar skillnad.

    Och måste säga, mycket om Sonnen, men man kan inte säga att nån “inte är värd” sina matcher. Många som fegar ur, väntar på “rätt” matcher osv. Blir han erbjuden en match är han väl såklart värd den om han tackar ja. Tror Dana och bröderna är väl medvetna om när någon är värd en match.

  • Wally Johnson
   20 October 2014 at 09:20

   Bud Spencer, respect!

  Svara