Chael Sonnen kände sig yngre av att se Daniel Cormier vinna bältet

Den numera pensionerade Chael Sonnen säger sig ha blivit inspirerad av att se Daniel “DC” Cormier vinna titeln i lätt tungvikt vid UFC 187.

Chael Sonnen hade vid tre olika tillfällen chansen att vinna ett UFC-bälte, men trots att han kom otroligt nära mot den dåvarande mellanviktsmästaren Anderson “The Spider” Silva vid UFC 117, så ser det ut som att Sonnen aldrig nådde dit han ville i sporten. Just nu avtjänar han ett dopningsstraff som slutar gälla i juli nästa år för att bland annat ha tagit EPO. Sonnen säger sig dock ha blivit inspirerad av att se Daniel “DC” Cormier vinna bältet vid UFC 187 när han submittade Anthony “Rumble” Johnson i den tredje ronden, dels på grund av deras gemensamma brottningsbakgrund men även då de är ungefär lika gamla(Cormier är 36 och Sonnen 38). Detta säger han via ESPN:

“I thought it was inspiring. One because I’m a wrestler so I’m always excited to see wrestling do well. Like, anybody that comes from an art form and then they go on to become a guy that becomes champion. But two, he won one for the old guys. Hey, Kenny [Florian] I’m sure you can relate, but when a guy that age, 36, 37 years old, comes out and wins the world championship it makes us feel young again. It makes you feel like the world doesn’t just belong to 18 to 25 year olds. Every time I’ve ever had a defeat that’s what I’ve thought, give me one more shot, let me try this again. Except against Jon Jones. After I fought Jon Jones I was like, I get it. I’m good, I get it, go enjoy your run, I’ll be over in the corner with the dunce cap on. That’s what I thought. Jon Jones is just another deal, man”

Kategorier
Chael SonnenDaniel CormierNyheterSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
10 Kommentarer
 • Wally Johnson
  4 June 2015 at 11:08

  Otroligt nära, really? Den enda gången han var nära, var när Jöns fuckade upp sin egen stortå. Och det är snarare omständigheter än Chaels egen bravad.

  Hade han vunnit mot AS första gången så hade han fått titeln strippad no matter what eftersom hans testestoronnivåer var off the hook. Och andra gången så var det bara ett ensidigt ass whoopin från Silvas sida.

  Chael var en medioker pajas med vass tunga som fick sina chanser och visade oss alla varför han inte är mästare. Tycker det på tiden att vi låter den här snubben falla i glömska.

  • IamThatGuy
   4 June 2015 at 11:54

   Chael är kung.

  • Coyote
   4 June 2015 at 12:46

   Slagit, Nate Marquardt, Okami, Shogun, Bisping, Stann..

   Slog Paulo Filho i en match i WEC då filho var mästare, men eftersom Filho själv missade vikten blev det omskrivet till en” non title bout”.

   Dominerade Anderson i 4.5 ronder. I andra fighten förlorade han på TKO i andra ronden, men dominerade första( inte en ensidig ass whooppin ).

   Med tanke på vad som framkommit har säkert Anderson roidat han också.
   Hade velat gå on and on, men fyller i vad “IamThatGuy” sa, Chael är kung

   • Wally Johnson
    4 June 2015 at 02:12

    Kul att du har koll på Chaels record.

    Nu snackade vi dock om hur nära han egentligen var att bli champ. Så att han “dominerade” (vilket i sig är värt en diskussion) Silva har INGEN som helst betydelse av den simpla anledningen att…

    1. Silva avslutade Chael utan några tvivel.

    2. Chaels testestoron var inte kosher efter första fighten, så han hade inte vunnit något ändå.

    Så enda gången han egentligen hade en chans, var när Jöns fuckade sin egen stortå men trots det ändå avslutade Chael.

    Och det säger egentligen allt om vilken pajas Chael är/var…

    • Coyote
     4 June 2015 at 03:42

     “Nu snackade vi dock om hur nära han egentligen var att bli champ. ”

     Och att du nämnde att han var en medioker pajas,

     Vad definitionen av “nära” av kanske skiljer sig från person till person. Fakta är iaf att Chael dominerade en 25 minuters titelfight i 23 minuter. Förlorade i slutet. En förlust är en förlust såklart, och nära skjuter ingen hare. Chael blev inte champ, men nära var han nevertheless. Betydligt närmare än han var i sitt andra försök( TKO:ad i andra ronden).

     Vad definitionen av “medioker” är kanske också skiljer sig, jag nämnde bara några vinster mot toppfighters.

     Sen var han ju ganska nära att ta WEC titeln,( enda som hindrade var att champen missade vikten, därför blev det “nontitle bout”).

     Han hade vunnit bältet, kanske hade UFC tagit av honom det, kanske inte. Finns fighters som testat positivt utan att en vinst blivit “overturned”. Nate Marquardt har testat positivt och ändå fått sin vinst. Andersons vinst mot Diaz ses fortfarande som en vinst, finns säkerligen en massa fler.

     Alltid kul när folk sitter och kallar professionella fighters för mediokra pajaser.

     UFC är troligtvis den MMA organisation med bäst fighters, att slåss om titeln i en sådan organisation( räknar inte titelfighten mot Jones han pratade sig till) känns inte mediokert på något sätt. Även om man ogillar en person uppträdande/ är en pajas blir man ju inte automatiskt dålig för det. IMO.

     Jag tycker Chaels run var sjukt underhållande, synd att han inte riktigt kunde backa upp allt sitt snack

     • Wally Johnson
      4 June 2015 at 09:47

      Indeed, jag tycker fortfarande han är en medioker pajas, som snackade sig själv till toppen. Jag har hat-älskat killen tills man insåg hur patetisk han var (likt Wandy) när hela dopningsröran utvecklades och då blev det bara hat från min sida. Och det är exakt av samma anledning som i din sista rad, att han inte kunde backa upp sitt snack, som gjorde att jag personligen fick nog av han.

      Sen vet jag inte om UFC verkligen har allra bäst fighters (säger inte att du hävdat det heller) eller om de snarare har världens mest upphypade fighters. För visst kan vi alla hålla med om att tex rankningen suger röv hehe? Rankningen i UFC är en popularitetstävling och därmed är kvaliteten på fighters inte så lätt att definiera. Ej heller när UFC vägrar att erkänna utomorganisatoriska fighters prestationer. Bäst exempel på det var Fedor.

      När sport går från amatör till pro så är det inte så mycket sport längre som det är underhållning. Och då är det den mest underhållande fightern som får synas och höras mest. Chael var en såndär fighter man ville se åka på stryk. Och det var exakt det han gjorde.

      Annars tycker jag ditt inlägg var vettigt och har inte så mycket att säga emot annat än att det handlar väl kanske om perspektiv om vad som är medioker fighter och “nära” i det här fallet :)

      Tack för en trevlig diskussion, blir lite jazztobak nu och TUF21

    • Emanuel henriksson
     4 June 2015 at 11:23

     Anderson Silva är en fuskare själv…

     • Wally Johnson
      5 June 2015 at 12:04

      Och vem har sagt att han inte skulle vara det? :)

      Vi snackar Chael just nu. När det är en artikel om Silvas doperi, så kan vi snacka om det då.

     • Emanuel henriksson
      5 June 2015 at 03:29

      Men du säger ju att chael vann “nästan” bara pågrund av att var dopad första matchen….
      Anderson kan lika gärna varit dopad då han med.

 • Morgall
  4 June 2015 at 02:32

  Glöm inte Rashad Evans, Chael Sonnen

 • Svara